Nordic Smart House og BHK

Nordic Smart House fortsetter å støtte BHK i sitt sportslige arbeid med å utvikle et elitehåndball lag av lokale og regionale spillerne. BHK’s store ambisjon krever at vi er innovativ og tenker nytt omkring spillerutvikling og rekruttering, forteller daglig leder, Rikard Bakke Olsson. Da er det en stor glede, trygghet og inspirasjon at det spennende og innovative selskapet, Nordic Smart House, fremdeles satser på Bodø Håndballklubb gjennom en sponsoravtale.

Salgssjef hos Nordic Smart House, Johnny Sivertsen forteller:

– Det er jo arti å få sponse BHK og særlig når ikke alt går av seg selv, og det gjør det vel ikke med BHK om dagen. Det er gøy å få være med å bygge opp noe. Det er lett å være med når sola skinner, men det er jo ikke hverdagen for riktig alle. For oss er det viktig å få være med, forteller Sivertsen, som henter frem et stort bilde av bryteren, Morten Thoresen. – Morten brakk ryggen for noen år siden og mistet sponsorer og sikkert en porsjon selvtillit, men vi valgte å sponse hele veien. Dette bildet og drakten han brøyt i, kom Morten hit med etter seieren i EM. Så, gutter, ler Sivertsen til de to unge BHK spillerne som har møtt opp i Nordic Smart House’s lokaler i Ramsalt, når dere slår Barcelona i Champions League finalen, har vi forventninger…

BHK spillerne Sindre Engelsnes og Gaute Hoel er begge enige i at det er veldig godt å vite at de har Nordic Smart House sin støtte i denne tiden.

– Det er utrulig viktig for oss, sier Sindre, mens Gaute supplerer

– det er en fin godkjennelse på at laget er verdt å satse på også fremover.

Hvem er Nordic Smart House

Nordic Smart House tilbyr landets kommuner rimelige boliger for fremtiden. Boligene er moduler som settes sammen til større bygg, og de kan leveres fra to- til fem roms leiligheter. Finanseringen går gjennom Husbanken. Selskapet forankrer sin sosiale innovasjon i det de selv kaller for «sosialt entreprenørskap». Grunnfilosofi er å løse kommuners boligutfordringer ved å tilby mer en boliger. Nordic Smart House tilbyr kommuner et boligkonsept som skal gi innbyggerne et trygt og godt bomiljø. Når en kommune har et behov for boliger til sine vanskeligstilte innbyggere, men mangler finansiering, melder kommunen behovet til Husbanken. Det er her Nordic Smart House kommer inn med sine fremtidsrettete smart boliger. De kjøper tomt, bygger og leier ut til kommuner. Kommunene har tilvisningsrett på 40 % av leilighetene som de leier ut til mennesker som har kommet i en eller annen form for nød, mens 60 % av boligene leies ut til andre innbyggere.

– Det kjennes ekstra godt å bli sponset av en bedrift som deler samme sosiale visjon som BHK, bare på andre områder, sier Rikard og ser frem til å ta det unge laget opp i eliteserien sammen med Nordic Smart House.

På denne måten forenes både en sportslig og sosial innovasjon som kan gi en svært virkningsfull effekt for håndballen i Nord.