Brødrene Rodahl er klare for å krige i TrønderEnergi serien

Kommende helg spiller BHK G20 fire nye kamper i toppserien TrønderEnergi. Forrige helg åpnet de serien med å spille skjorta av motstanderne med fire av fire seirer.

Etter de flotte resultatene forrige helg, er vi er spente på hva spillerne og trener Anton Andreasson tenker om hva som blir viktig for laget i de neste kampene.

På G20 – laget spiller Rodahl-brødre fra Hunstad, storebror Emil (19) og lillebror Jostein (17). Om det er arv eller miljø er uvisst, men det er ingen tvil om at brødrene har samme innstilling både til hva som vil møte laget på parketten i Trondheim og hvilket mottrekk dette krever av BHK. Guttene er ikke i tvil om at de fremdeles vil spille med hjerte utenpå drakta. Jostein er forberedt på at det blir svært krevende:

-Vi må bare fortsette å holde oppe mentaliteten. Det blir kriging! De lagene vi skal møte har sett at vi er en svært hard motstander, så de kommer til å møte oss med ganske mye kraft, men vi skal møte dem med samme medisin. Vi skal klare å holde et høyt nivå, vise innsats og viljestyrke. Det blir viktig for å få fire av fire seirer denne gangen også, konstaterer Jostein, som spiller strek og til tider høyrekant.

Det er storebror, Emil som er toppskårer på G20 laget. Han skåret hele 23 mål på fire kamper i sesongåpningen, og er innstilt på å gi alt for å kunne dra feirende hjem til Bodø.

-Jeg føler meg mer forberedt nå enn hva jeg gjorde forrige helg på hva som møter oss. Vi vet jo ikke mye om lagene vi møter, men jeg tror nok at det blir hakket sterkere motstand nå, hvis vi ser på tabellen. Vi må uansett krige hele kampen om vi skal ta poeng. Og det skal vi, avslutter den robuste bakspilleren, Emil.

Vår svenske trener Anton har bare hatt fem dager på å forberede laget til de neste kampene. Han har troen på at guttene vil fortsette å prestere, men at de nå vil klare å løfte spillet enda ett hakk med tanke på de små detaljene.

-Det finnes fortsatt deler av spillet som vi kan bli bedre på, som for eksempel angrepsspillet og returmottaket i forsvaret, smådetaljer som kan bli veldig mye bedre, forteller Anton.

Til tross for at BHK reiste hjem fra Trondheim søndagskvelden med fire solide seirer, tror ikke Anton at kampene den kommende helgen blir noe lettere.

– Nå har motstanderne fått sett hva Bodø kan og nå er det BHK de vil slå. Nå har mer kontroll på hvordan vi spiller, men vi må bare fortsette å være tålmodig med vårt spill, så er jeg sikker på at det går fint, avslutter Anton.

Vi heier på G20 som skal ut på parketten å krige med tålmodighet i fire nye kamper kommende helg.

24. 10. kl. 14:10 Bodø – Heimdal

24. 10. kl. 17:55 Bodø – Spjelkavik/Langevåg

25. 10 kl. 11:35 Bodø – Spjelkavik/Langevåg

25. 10 kl. 14:30 Bodø – Kolstad

Kampene streames på Facebook BHK G20 Trønderserien Stream

Her kan du følge med på tabellen i G20 Toppserien TrønderEnergi https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=399291