G20 i TrønderEnergi serien

Endelig!

G20- laget er klar til å spille kamper igjen. Laget starter sesongen 17. og 18. oktober i Toppserien TrønderEnergi, som er Trøndelags regionale serie med lag også fra Møre og Romsdal. For BHK spilles alle kampene i Trondheim tre helger før jul og to helger etter jul. Det er fire kamper hver helg.

– Det er mange kamper, men vi har mange spillere og tanken er at alle skal få spilletid og med fire kamper er det behov for at alle spiller, sier hovedtrener Anton Andreasson, som sammen med A-lagstreneren Jesper Svensson skal lede laget i kamp.

G20-laget består av spillere mellom 17 og 20 år og kommer fra både fra BHK’s rekruttlag og A-lag.

Etter åtte måneder med kun trening kommer den store prøven på om treningens fokus reflekteres i kamper. Anton forteller at det viktigste både på trening og i kamp, er spillerens personlige utvikling.

-Vi har jobbet mye med individuell utvikling hos den enkelte spiller. Er spent på å se om vi har forstått det vi har trent på og om vi klarer å overføre det i kampsituasjonen under press og ikke bare på trening. Nå blir det viktig å få sett hva vi kan og ta det videre fra der i treningene. Det er viktig med kamper for å få utvikling hos spillerne. Nå forventer jeg at alle er klare for kamp og får vise hva de kan.

Om G20 laget gjør som de har trent på, tror Anton at laget spiller gode kamper uansett hvem de spiller mot.

Det er ingen tvil om at guttene gleder seg til å matche seg med andre lag. Theodor Alsing Johnsen og Casper Lund, to spillere på G20 laget er svært fornøyd med at de får spille igjen og at de er tatt inn i TrønderEnergi-serien.

– Vi ser veldig frem til kamp nå, det er så lenge siden vi har spilt. Jeg var ute i ett år med skade før korona kom og det oppholdet fra håndballen ble jo enda lengre med korona. Jeg har brukt ganske lang tid på å trene på basisferdigheter for å komme meg tilbake til håndballen og trent med laget nå de siste månedene, smiler Theodor, som legger til at det blir viktig å få kjenne på at han presterer på banen etter et langt opphold fra håndballen.

-Det har vært tungt å motivere seg, særlig til basistreningen, over så lang tid, når vi ikke visste når vi kunne komme igang igjen. Men motivasjonen har alltid vært å komme tilbake å få spille håndball. Jeg har gledet meg til å få spille mot andre enn kun lagkamerater. Det blir gøy å få spille mot noen som kanskje ikke kjenner alle «tjyvtriksan», ler Casper.

-Vi går for seier, avslutter Casper, optimistisk på lagets vegne.

BHK sin arrangøransvarlig i Toppserien TrønderEnergi, skogningen Erling Støre Rosenlund, forteller at trønder-spillerne han har snakket med, opplever det som spennende å få spille mot BHK og at det blir fint med ett lag til i serien. Trønderne står klare til å ta i mot BHK.

Trønderlagene vil selvfølgelig vise at nivået er høyere her nede 🙂 så det må guttan fra nord motbevise

Erling Støre Rosenlund

Vi ønsker G20 laget lykke til i Toppserien TrønderEnergi!

Her kan du følge med på tabellen i serien https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=399291