Sesongen er igang

A-lagspillerne møtte til sin første håndballtrening etter ferien 20. juli. Nedenfor kan du blant annet lese om hvordan sesongen ble innledet, intervju med hovedtrener Jesper Svensson og se videointervju med lagets kaptein Joachim Tennes om deres tanker for sesongen.

BHK jobber systematisk og strukturert rundt 2. divisjonslaget. Covid-19 preger sesongoppstarten og den gjør både sesong forberedelser og treningen litt annerledes enn tidligere, da vi må trene i tråd med helsemyndighetenes smitteforebyggende regler. Vi legger til rette for at treningen blir best mulig for dem mens vi venter på at kampene kan starte. På første treningen i Mørkvedhallen fikk spillerne velkomst og informasjon fra daglig leder, Rikard Bakke Olsson, treneren Jesper Svensson og oppmann Øystein Hoel. Sistnevte hadde med seg treningsbag til hver spiller. Her fant spillerne blant annet treningsklær påtrykket logo og reklame, en fin og motiverende hilsen fra styrleder, Solvår Hallesdatter Hardesty, samt blåe og gule sjokoladepaletter fra Craig Alibone. Med det nye treningstøyet på var spillerne klare til å ‘kaste’ sesongen igang. Vi gleder oss «til magiske øyeblikk – vi håpa på BHK»!

BHK-redaksjonen tok en kort samtale med trener Jesper Svensson for sesongen:

Hvordan har treneren det foran sesongstart?

-Det føles veldig ambivalent, vil jeg si. Vanligvis på denne tiden så har vi det klart når kampene skal være, reising og planlagt når det er fri-helger og slike ting. Det må folk få vite i god tid. Det er jo viktig at vi som ledere tar hensyn til at spillerne trenger fritid. Deres fritid er også verdt noe, vi kan jo ikke bare holde på å trille rundt med dem. Men nå blir det slik at vi må ta ting ad-hoc da. Så det blir en ekstra utfordring.

Hvilke mål har du har du satt for sesongen?

– Vi vil utvikle oss og få fremgang i det vi holder på med og at det kan bære et godt stykke på vei. Men så skal vi sette oss ned å snakke om disse tingene, det kan ikke jeg tre nedover dem. Det er noe vi i fellesskap skal bli enige om.

Jesper Svensson

Hvordan vil du jobbe for å få til utvikling av spillerne?

– Det blir fokus på individet. Det blir viktig å fokusere på individet og individets prestasjoner og ikke så mye på resultatet, det blir sekundært.

Hva tenker du om spillerne du har i stallen nå?

– Det er ungt og uerfarent. Så det er veldig spennende å kombinere dette med de mer rutinerte. Det kan bli spennende.

Hva kan spillerne forvente av trenerteamet?

– De kan forvente krav – disiplin! Det er et krav, alle må forstå at vi alle henger sammen i det samme tauet, og om noen klipper seg av det tauet og går en annen vei får det konsekvenser for de andre som henger i det samme tauet. Det er slike prosesser som jeg tror vi skal jobbe mye, mye med. Og når vi er på trening, så skal vi yte. Det skylder vi hverandre når vi er på trening. Vi skal yte.

Intervju med kaptein Joachim Tennes