Stein Edgar Rodahl

Stein er BHK’s trofaste, fysiske trener. Han har hatt ulike roller i klubben siden 2006. Da Børge tok over som trener i 2013 fikk han en viktig og fast rolle som fysisk trener. Stein er opptatt av spillernes ressurs-trening, og legger opp treningsprogrammer, som ikke handler om håndball, men som bidrar til at spillerne fysisk utvikler de ferdighetene for å bli god i sin idrett. Den erfarne Vestbygværingen har også vært fysisk trener for Bodø Glimt, Junkeren, Innstranda Ski, Bodø sykkelklubb, og B&OI. Men etterhvert som de fire barna begynte å spille håndball, ble det naturlig å velge håndball som hovedfokus.

Stein, er en stor ressurs for laget. Han bekler også rollene som lege, psykolog, fysioterapeut, og farsfigur

I tillegg til å delta på alle treninger, kamper og sosiale aktiviteter med A-laget, følger han på samme måte opp g-16, 2. div. og 3. div. Det store engasjementet handler om at to av hans sønner fremdeles spiller på BHK. Men det handler også om at Stein er et «ja»-menneske. Han har – tungt for å si nei, når det gjelder trening, forteller han. Derfor har han også vært innom lag som han ikke har en relasjon til. Fra benken registrerer Stein statistikk over guttas prestasjoner som mål, assis, redninger og tekniske feil. Stein’s store engasjement viser at han har det største hjertet for BHK.

Til daglig jobber Stein som dosent i trening (idrettsvitenskap) ved Nord universitet. På 1990-tallet var han engasjert i Tjalve idrettsklubb, hvor han blant annet var ansvarlig for å arrangere Holmenkollstafetten. Han har fremdeles tilknytning til Tjalve som regiansvarlig for Bislett Games.

Ikke bare har Stein lang erfaring og høy kompetanse på trening, men han er også sterk. En fun fact er at den travel mannen slår alle gutta i knebøy – med god margin, hevder han. Det er ikke uten grunn at den respekterte mannen bærer kallenavnet «Høvdingen» blant gutta.