Rikard ser lyst på BHK’s fremtid

Returen til BHK ble ikke helt som Rikard hadde sett for seg, men etter et halvt år i jobben ser han nå lyst på fremtiden til BHK.

Da Rikard kom til Bodø og BHK for 10 år siden, hadde laget vind i seilene og det var fulle tribuner på håndballkampene. Laget vant og vant, og entusiasmen i og rundt laget var stor.

I høst kom Rikard tilbake til et slagent BHK. BHK har de siste tre årene møtt mye motgang og rykket ned. Tre måneder inn i jobben så det ganske mørkt ut og et andre nedrykk var et faktum.

– De første tre månedene lurte jeg på hva i alle dager er det jeg har funnet på? Det var utrolig tøft å komme inn i en klubb, hvor det aller meste var preget av mye motgang og konstant nedtur, både sportslig og administrativt, erkjenner Olsson dønn ærlig.

Ny giv

Nå har det gått enda noen måneder og gnisten for å klatre opp til en ny storhetstid er igjen tent i laget og resten av organisasjonen.

– Det har vært tre år med nesten sammenhengende tap. Dette gjør noe med alle. Helt fra styret, administrasjon, spillergruppen og ungdomsavdelingen. Vi må erkjenner hvor vi er. Vi må ta lærdom av våre feil. Og vi må bygge oss opp fra grunnen igjen, erkjenner Olsson.

Han er klar over at det kommer til å kreve mye jobb i alle ledd, men han er veldig motivert til å gjøre jobben sammen med hele apparatet rundt BHK.

Lokale krefter

Med et lag satt sammen av motiverte lokale unggutter og den samme treneren som hentet Rikard til Bodø i sin tid, håper Rikard at de neste sesongene skal bli like underholdende som de en gang var. Det kommer til å bli tøft, men det vil også være en gøy reise å være med på.

– Vi ligger langt nede nå, men vi skal snu trenden. Vi vet at folk i byen liker BHK og liker å følge oss i kamp vinterstid. Vi må bare sørge for at laget begynner å vinne kamper igjen. Det er jeg sterkt i troen på at vi skal klare, forsikrer han.

AN har skrevet en lengre sak om Rikard. Den finner du her.