Ny klubb og rett til finalen


Harstad Kraftcupen 2023 

I sommer bestemte 16 gutter fra IK Junkeren å melde overgang til Bodø Håndballklubb BHK. Gruppa vår har i mange år bestått av spillere hovedsakelig fra årgangen 2009, men også en håndfull 2008 og 2007.  Trenere er pt.  Eivind Nygård, Per Torbjørn Jystad og Amund Linaker Jensen.

Tidlig i september fant vi ut at å delta i Kraftcupen i Harstad 29. september til 1. oktober ville være en fin start i vår ny klubb. Med litt hjelp av BHK-spillerne Aslak, Isak og Jonathan, fikk vi raskt stablet på beina et G16 lag og et G14 lag. 

Totalt ble det spilt 11 kamper fordelt på de to lagene. I G16 ble det rimelig tøft, men også dette laget klarte å sikre seg en seier i sine fem oppgjør. G16 ble spilt med Håkon, Hermann, Bendik fra 07, Erik, Jonathan og Isak fra 08 – pluss seks fra 09 – Yared, Aslak, Casper, Ulrik, Filip og Joel Ch. 

For G 14 ble det en spennende reise som ikke sluttet før vi stod i finalen mot Kvæfjord. Laget bestod av Kristoffer, Yared, Aslak, Mikkel, Casper, Ulrik, Filip, Magnus, Sondre og Joel Christoffer. Som ekstra trener ressurs bistod Håvard Sørensen undertegnede. 09-gjengen måtte gjennom mye dramatikk. Skåring og seier i siste sekund mot Sortland. Bittert tap for Lødingen i innledende før samme Lødingen ble nedkjempet i semifinalen. Der endte det med straffekonk og jubel da Casper presset skuddene til Lødingen utenfor og Magnus satte inn sin straffe som siste skytter. 

I finalen ble det en tett og jevn førsteomgang der Aslak skårer på frikast etter at sluttsignalet gikk. 5-4 til BHK. I andre omgang får vi raskt overtaket på Kvæfjord og fra 8-6 er det ingen tvil om at gutta vil vinne. Strålende forsvarsspill kombinert med lynraske kontra og solide langskudd ga oss seieren 14-8. Yared fikk æren av å sette den siste skåringen.

– Æ løp for livet kunne strekspilleren fortelle om hvordan han stormet frem for å komme seg foran ballføreren vår og sette punktum. En stor opptur for en fersk gjeng i sine nye drakter.  

Per Torbjørn Jystad 
(trener)