SpareBank 1 Nord-Norge er med på laget!

Bodø Håndballklubb og SpareBank 1 Nord-Norge har signert en treårig hovedsamarbeidsavtale. -BHK har en tydelig plan for å bygge seg opp sportslig, og det er en reise vi vil være med på, sier banksjef Kristian Haubakk. I en periode preget av pandemi, er Rikard Bakke Olsson, daglig leder i BHK, lettet og takknemlig over å ha fått avtalen på plass. – Avtalen har stor betydning for vår videre drift, og skaper forutsigbarhet i arbeidet vårt, sier han.

For SpareBank 1 Nord-Norge er håndballtradisjonene i Bodø en viktig årsak til at de nå velger å gå inn i et langsiktig samarbeid med BHK. – Historikken er på plass. Det å komme til Bodø for å spille håndballkamper har alltid vært noe spesielt for tilreisende klubber. Det handler om stemning, publikum og arrangørkompetanse, sier Haubakk. Han er ikke i tvil om at BHK har den nødvendige kraft og kompetanse som må til for å gjennomføre en sportslig og administrativ snuoperasjon. -At dette har vært gjennomført i Bodø, viser at det er mulig å gjøre det på nytt, sier banksjefen.

Denne avtalen er forankret i styrets strategiplan der målet er å bli den ledende håndballklubben i Nord-Norge

styreleder i BHK, Barbro Stavang Erdahl

Det nyvalgte styret i BHK har jobbet aktivt med å få på plass en ny strategi for klubben. Målet er at BHK skal ta steget opp til det øverste nivået i håndball-Norge, og være det naturlige valg for nordnorske spillere som ønsker å satse på håndball.

Joachim Tennes og Jonas Kristoffersen fra BHKs a-lag har lagt bak seg håndballsesong uten kamper. De er klare for å trå til når 2.divisjon endelig starter opp til høsten, og ser avtalen med SpareBank 1 Nord-Norge som viktig for klubbens utvikling.  – Vi vil være flaggskipet i Nord-Norge, og skal vi lykkes med det, må vi tenke langsiktig, sier Kristoffersen og Tennes.

Vi vil være flaggskipet i Nord-Norge, sier Joachim Tennes og Jonas Kristoffersen

Selv om banksjef Haubakk stiller til kontraktsignering iført BHK-drakt, har han få meritter å vise til på håndballbanen, med unntak av en håndballskole i yngre alder. På fotballbanen derimot, har han bak seg flere sesonger for Innstrandas a-lag, i 2. og 3. divisjon. Kristian Haubakk tror avtalen med BHK vil bidra til å skape økt interesse for håndballsporten også internt i SpareBank 1 Nord-Norge. Det er slett ikke utenkelig at flere av de 80 ansatte i Bodø vil finne veien til tribunene i Bodøhallen når sesongen starter. SpareBank 1 Nord-Norge vil være en godt synlig samarbeidspart i håndball-Bodø de neste årene, og vi ønsker hjertelig velkommen som medspiller i BHK!