På gjensyn, Gustav

Etter 13 år i BHK-drakta, velger Gustav Halvorsen (21) å forlate laget til fordel for eliteseriespill i Nærbø HK. Den raske venstrekanten ble tatt opp på BHK’s A-lag i 2016 og fikk raskt kjenne på hva som kreves av trening og disiplin på elitenivå med Børge Lund og Sebastian Bjørn Steffens som trener og Alexander Vestby som forbilde og læremester. Det sterkeste BHK minnet er å få debutere i eliteserien og få delta på hele prosessen mot sluttspillet, forteller Gustav.

På venstrekanten har Gustav har vært en sentral spiller for BHK. Han ble BHK’s toppskårer med 80 mål i 2019/2020 sesongen, da BHK spilte i 1. divisjonen.

Gustav har skrevet en to-års kontrakt med Nærbø. Klubbskiftet handler om å få kick start på håndballkarrieren og et personlig ønske om større utfordringer på håndballbanen. – Da Nærbø plutselig kom med et tilbud, var det attraktivt å dra dit, forteller Gustav.  Venstrekantspilleren trener for å etablere seg på nasjonalt nivå og har en drøm om å en gang kunne kle seg i landslagsdrakta.

Når Gustav slutter seg til Nærbø HK, kommer han inn i en sammensveiset gjeng med håndballspillere. I en klubb som har et godt samhold i laget, med nasjonalt eliteseriespill og kamper i Europacup, har Gustav gode muligheter til å utviklet seg som håndballspiller. Det kan bli nyttig for BHK, for som Gustav selv sier, er det viktig at BHK tar steget opp til elitenivå igjen, – og jeg har absolutt ikke spilt min siste kamp for BHK, avslutter den listige kantspilleren.

Etter en sesong med lite håndballtrening pga kovid 19, reiser Gustav til Jæren allerede i april for å trene seg opp til neste sesong.

BHK ønsker å takke Gustav for sin solide innsats i BHK og ønsker han samtidig velkommen tilbake til moderklubben og parketten i Bodø Spektrum.