Bodøgutten Emil Borg Rodahl er blitt en av de lyseblå i 1.divisjonsklubben Sandnes Håndball

Fra Bodø til Sandnes

I februar signerte Emil Borg Rodahl kontrakt med 1.divisjonsklubben Sandnes. Muligheten for å spille håndballkamper på nest høyeste nivå, var motivasjonen for å forlate Bodø til fordel for klubben på Jæren. «Jeg flyttet for å spille kamper, men sånn ble det ikke. Rett etter at jeg var på plass i Sandnes, ble det nedstenging på grunn av Covid-19», sier Emil.

Trass i mangelen på seriekamper, er han fornøyd med sin nye håndballtilværelse. Med seg i bagasjen fra BHK har Emil et solid fysisk treningsgrunnlag, som han nå har stor nytte av. I Sandnes har han fått trent for fullt med nye lagkamerater, og har tilegnet seg nye håndballferdigheter. «Det er litt høyere trøkk på treningene her», sier Emil, som tilbrakte forrige sesong i BHK med pendling mellom G20-laget og 2.divisjonslaget. Treningskamper mot nabolaget Viking har det blitt noen av, der Emil har fått prøvd seg på banen. Nå er Sandnes inne i en lang pre-season, der en avlyst serie har gjort at fokus allerede er rettet mot neste sesong.

Den nye hverdagen i Sandnes er travel for Emil. I tillegg til treninger jobber han tre dager i uka i en barnehage, samtidig som han studerer ved Nord universitet. Pandemien har gjort at alle forelesninger knyttet til årsstudium som personlig trener foregår online, slik at avstanden til Bodø som undervisningssted ikke har noe å si.

Bodøgutten Emil Borg Rodahl er blitt en av de lyseblå i 1.divisjonsklubben Sandnes Håndball

Emil er blitt tatt godt imot av sin nye klubb og nye lagkamerater. Gutta på laget er gode på det sosiale, og gjør ofte ting sammen utenom trening. Frisbeegolf har blitt en veldig populær aktivitet i en tid med mange restriksjoner på grunn av Covid-19.

Fra Sandnes følger Emil ivrig med på håndballen i Bodø. Han er overbevist om at BHK kan snu skuta og spille for opprykk til 1.divisjon i neste sesong. «Det er lite som slår et godt BHK i et fullsatt Spektrum. Du får ikke bedre stemning!», avslutter Bodø-gutten.