Vi gleder oss til å spille kamper igjen!

Håndballsesongen ble ikke som planlagt. For G16-guttene i BHK startet sesongen med to tøffe kamphelger i Trondheim. Siden har COVID 19 satt sitt tydelige preg på sesongen. Hallen har vært stengt for trening i flere perioder og kamphelger har blitt utsatt gang på gang. Til tross for dette, tar trenere og spillere i bruk de muligheter som faktisk finnes, for å være klare til å spille kamper igjen.

Denne helga har guttene på BHKs G16-lag hatt treningssamling i Spektrum og i Tverlandshallen. Her har i alt 18 spillere deltatt i tre håndballøkter, ledet av trenerne Frode Tårnes, Hans Petter Lyngsnes og Olav Rebtun. I tillegg har trener for BHKs a-lag, Jesper Svensson, gjestet treningssamlingen, og hatt ansvar for en av øktene. Det sosiale er også en viktig del av samlingen, med pizzakveld på Peppes og lunsj servert av foreldre.

Vi må holde motet oppe mens vi venter på at det igjen blir kamper. Derfor arrangerer vi denne treningssamlinga.

Trener Hans Petter Lyngsnes

Sesongen har ikke svart til forventningene, sier G16-guttene, og viser til Bring-kvalifiseringen som ikke ble noe av, kamper i Trønderserien som ikke kan spilles, og Nordnorsk Toppserie der kampene stadig blir utsatt. Det er ikke særlig kult å ikke kunne spille kamper, sier guttene. Samtidig er de glade over at det igjen er mulig å gjennomføre trening med kontakt. Denne helga har G14-spillere blitt invitert inn på samlinga, og dermed har det vært mulig å gjennomføre trening med to lag.

Fem spillere fra BHKs G14-lag har hospitert med de eldre spillerne denne helgen. Guttene synes det er skikkelig kult å bli invitert inn. De har lært mye, og trekker særlig fram muligheten til å lære nye trekk, og få spilt jevne kamper der en får brukt trykket. Også for G14-guttene har dette vært en annerledes sesong. Det har vært lite trening i hall, men desto mer trening ute. Det har vært løpeøkter i Rensåsen, og styrketrening i Bratten Aktivitetspark.

Spillere og trenere på G16-laget ser nå framover. Grunntrening har det vært mye av denne sesongen, og etter hvert har mulighetene for trening i hall blitt bedre. De er klare for kamper igjen. G16-spillerne sier det slik: Nå har vi lyst til å spille kamper med publikum i hallen.