Flere må starte med håndball!

Det er klar tale fra jentene på BHKs J12-lag; håndball er skikkelig gøy! Jentene er litt forundret over at ikke flere jenter i Bodø vil dele håndballgleden med dem. Fotballen dominerer blant venner og klassekamerater, og årsaken til det tror jentene ligger i at fotball ser mye enklere ut, og er en populær sport blant foreldre.

Håndball er skikkelig gøy!

BHK jenter 12 består av jenter fra Rønvika, Alstad, Sentrum og Tverlandet. Noen startet å spille håndball sammen allerede i første klasse, mens andre har kommet til underveis. Trenerne Grete Monsen og Hans Petter Lyngsnes er imponerte over jentenes innsats. Det er 100% opppmøte på trening. Innsatsen er god, holdningene positive og jentene har en lystbetont innstilling til håndball.

Grete Monsen og Hans Petter Lyngsnes er trenere for BHKs jenter 12

Spillerne på J12-laget har et aktivitetsnivå godt over gjennomsnittet. I tillegg til de to ukentlige håndballtreningene i Spektrum, er de aktive med fotball, turning, orientering, klatring, speider og taekwondo. Jentene er usikre på om denne allsidigheten gjør at de blir bedre i håndball, men er klare på at allsidighet bidrar til styrke, spenst og smidighet – som alle er viktige egenskaper i håndball. Jentene og trenerne har likevel et viktig budskap: -Vi ønsker oss mer treningstid!

Spillere og trenere på BHKs J12 ønsker seg mer treningstid

Jentene synes det er gøy med håndball på TV, og er klare for å følge de norske damene i håndball-VM. De tror på pallplass for håndballdamene, og er overbeviste om at favorittspillere som Heidi Løke, Nora Mørk og Veronica Kristiansen vil gjøre sitt aller beste for å nå det målet.

Denne sesongen har vært preget av pandemien, og det er så langt spilt bare en seriekamp, som jentene vant.  Sesongens stolteste øyeblikk kom da jentene spilte treningskamp mot BHKs G12. Hvem som vant den kampen? Jentene, selvsagt!