BHK J-18 kvalifisert til Lerøyserien!

Etter å ha tatt seg greit videre fra 1. kvalifiseringsrunde til Lerøyserien i september var det 6. og 7. oktober duket for den avgjørende kvalifiseringsrunden for BHKs jenter 18.

Det var spente jenter som møtte opp lørdag morgen, for frokost sammen på BHK-kontoret før helgens første kamp mot Hønefoss. Ambisjonene for helgen var klare: «Vi skal spille god håndball og kvalifisere oss til Lerøyserien!»

Jentene var på fra kampstart mot Hønefoss, og fra de opparbeidet seg en god ledelse midtveis i første omgang så de seg aldri tilbake. Det ble til slutt en komfortabel seier med 11 mål, hvor mange spillere tegnet seg på scoringslisten. For undertegnende var et av kampens høydepunkter en fantastisk kontring i førsteomgang, der Ina avsluttet med en nydelig lobb etter tilsvarende pasning fra BHKs eminente sisteskanse, Amanda. BHKs toppscorer ble Ida Evjen, som nådde to-sifret antall mål!

Amanda med én av mange redninger mot Hønefoss

Etter seieren i første kamp var blikket rettet frem mot kampen mot Lillehammer på kvelden. Etter at både Lillehammer og Hønefoss hadde tapt mot Aker var forutsetningene for kampen enkle: Med seier ville jentene være kvalifisert til Lerøyserien. Det skulle vise seg og bli en spennende kamp fra start til slutt!

Jentene startet godt, men etter et par bom var det Lillehammer som skulle føre store deler av førsteomgang. Med fem minutter igjen av omgangen bestemte Amanda og forsvaret seg for å stenge buret, og plutselig kunne BHK sine jenter gå til pause med en firemålsledelse, og det så veldig lyst ut med tanke på seier.

Etter kaffe, pølser og kake i pausen var vi klare for andreomgang, men starten av den ble ikke som vi hadde håpet: Lillehammer-jentene spiste raskt opp ledelsen til BHK, og plutselig sto det uavgjort. Mange lag ville latt seg bryte ned av dette, men jentene slo tilbake, og klarte å opparbeide seg en ny fem-målsledelse inn mot de avgjørende fem minuttene av kampen.

Mellom 120 og 150 mennesker fulgte jentene gjennom helgen.

Lillehammer gjorde alt de kunne for å hente igjen ledelsen, og med ett minutt igjen på klokken var ledelsen krympet til ett fattig mål, men med en forløsende scoring fra Ida, og deretter godt forsvarsspill endte BHK-jentene opp med en 3-målsseier – og sikret dermed kvalifikasjonen til Lerøyserien!

Med jentenes innsats i helgen er det i alt tre BHK-lag som har kvalifisert seg til nasjonale serier i år. Ved siden av J-18 klarte J-16 og G-16 å kvalifisere seg til Bringserien for noen uker siden. Vi er stolte av ungdomslagenes strålende innsats så langt!