Tobben Evjen og Harald Heierås på slutten av 80-tallet.

Gamlegutta: – Stordalen var et fort

Torsdag gjør BHK som i gamle dager, de spiller hjemmekamp i Stordalen. Fjerde runde i cupen og Tromsøs Bravo står for tur, og de tidligere BHK-spillerne Torbjørn “Tobben” Evjen og Harald Heierås håper på trøkk av den gode gamle sorten.

– Det var helt ellevilt. En kjempeopplevelse, det er nesten så man ikke tror det er sant. Det var folk over alt. Om kanten vår bommet på mål gikk den jo rett i tilskuerne som sto ved målet, sier Tobben Evjen.

Hans tidligere lagkamerat Harald Heierås husker også de gamle hjemmekampene godt.

– På det meste var det ganske kaotisk. Folk sto som sild i tønne, og de sto over alt. Langs sidelinja og hang i ribbeveggene. Det er ganske god trøkk der inne med 4-500 stykker, og det var ikke fritt for at en motspiller fikk en dytt eller to av tilskuerne, forteller han.

– Under kamp pleide jeg å stå og prate med folk. De sto jo en halvmeter unna, legger Tobben til.

 

Eget idrettsmiljø

 

På 80-tallet var det mye aktivitet i Stordalen, og hallen ble brukt til basketball, volleyball og håndball.
– Dette var liksom “hallen”. Vi dro på hverandres kamper, og det var et skikkelig idrettsmiljø. Vi pleide å ha idrettsfester på det som nå er G, og det var alltid utsolgt. TV-tilbudet var noe annet på den tiden, og derfor ble vi nok så sammenslått. Det var se og bli sett, forteller Tobben.

 

En annen tid

 

Da BHK hadde Stordalshallen som hjemmebane, var håndballspillere noe ganske annet enn de er i dag.

– Jeg husker at vi røyka i garderoben, og at pausen mellom første og andre omgang var røykepause. Vi var seriøse utøvere, men det var sånn det var den gang. Da kunne vi være topp seriøs, røyke i pausen og drikke litt alkohol på tur, minnes Heierås.

– Nå er Harald ti år eldre enn meg, så da jeg kom til BHK var det der litt på vei bort. Steinar Bendixen ble trener og tok oss i ørene og sa: nu ska vi prøv! Da ble plutselig seriøsiteten en helt annen. Vi gikk fra å trene tre ganger i uka til 8-10 ganger i uka. Vi trente mer og bedre, og vi greide å klatre oppover i divisjonene, forteller Tobben.

 

Håper på full hall

 

Han er ikke bekymret over hvordan dagens BHK, som er vant med å spille i Spektrum, kommer til å takle å spille i den gamle hallen.

– De er profesjonelle på en helt annen måte, så det blir nok ikke noe problem. Men jeg er spent på hvor mange som kommer. Jeg håper det det blir 400 stykker der. Det er gøy med trøkk i den hallen. Det var i sin tid et fort. Vi tapte nesten aldri, det var jevne kamper og stormende jubel. Det var kul på hallen da vi spilte, det var helt galskap, avslutter Tobben.