Trakk lengste strået mot tabellrival

BHK og Bækkelaget fulgte hverandre slavisk gjennom hele første omgang, og store deler av andre. Men til slutt var det Børge Lunds menn som trakk det lengste strået og stakk ifra Bækkelaget på tabellen.

Etter en litt dårlig periode nå på nyåret, var det en svært viktig seier de helblå halet i land i Oppsal. Vetle Eck Aga gikk fremst i manesjen for å endelig få en opptur etter tap for både Halden og Elverum, og scoret hele 12(!) ganger mot Bækkelaget.

Kapteinen sa for noen uker siden at «vi må luke vekk dritfeilene». Mot Bækkelaget så vi svært få feil av kapteinen vår!

– Den seieren her var veldig deilig å få. Det er meget befriende for oss å komme opp på et slikt nivå. Vi fikk satt forsvaret, og vi sto løpet ut. Vi vet at hvis vi klarer å holde oss til konseptet, så har vi de egenskapene som skal til for å vinne en sånn kamp, sa Vetle Eck Aga etter kampslutt.

Tobben Evjen var også en fornøyd mann etter kampen mot et Bækkelaget som har vært i form den siste tiden, og trakk fram spesielt tre spillere etter seieren.

– Vetle og Stig-Tore er strålende i dag, og ikke minst Joachim i mål. Men hvis jeg skal trekke fram noe, så er det forsvarsspillet som er hovedgrunnen til seieren. Vi finner mottrekk på alt de gjør, og de blir mer og mer frustrert, sier Evjen.

Denne seieren, og ikke minst spillet, blir viktig for cupheltene å ta med seg inn i slutten av sesongen. Allerede nå på onsdag kommer det en utrolig vanskelig test, når Haslum kommer på besøk.