Sliteseier mot Stord

Før kampen spurte man seg ikke OM BHK ville vinne, heller hvor MYE de ville vinne med. Men når det stod 15-14 til pause, måtte man begynne å håpe på at de bare skulle vinne.

BHK vant cupfinalen for fem små uker siden, og etter en ferieperiode etterfulgt av en steinhard treningsperiode, var alle klare for å cruise på medgangsbølgen gjennom serien, og sikre en høy tabellplassering. Stord var første hinder, og lå på nest sisteplass, med kun tre poeng. En kamp alle trodde skulle bli enkel.

Men Stord fulgte BHK slavisk gjennom kampen. Stillingen var 2-1, 7-6, 10-9 og til slutt 15-14 idet dommerne blåste til pause. Det var med andre ord litt å rette på for Børge Lund i pausen. Selv om Stord skal ha all ære for måten de stod opp på, og banket inn 14 mål på en omgang, til tross for at Joachim Christensen tidvis stod som en Gud, var ikke dette godt nok av BHK.

Gikk endelig ifra

Andre omgang tok seg opp der første omgang avsluttet. Lagene fulgte hverandre slavisk, og på et tidspunkt ledet også Stord med to mål. Joachim Christensen fortsatte å stå fantastisk i mål, og reddet flere skudd og straffer.

I gjennom hele kampen slet BHK med å få i gang vingene sine, og dermed ble mye an ansvaret lagt på sidebackene Vetle Eck Aga og Stig-Tore Moen Nilsen sine skudd. Stord var fysiske i forsvar og var flinke til å hindre innspill til både Endre Langaas og Dominic Grimstad, selv om begge strekspillerne fikk seg noen mål.

Kampen var avhengig av at Stig-Tore og Vetles skudd, og de to talentfulle backene leverte så til de grader. Mot slutten gikk hjemmelaget ifra, og fikk en ledelse på fire mål. Mye takket være Stig-Tore Moen Nilsen sine ti mål, men samtidig var Vetle Eck Aga sine syv mål avgjørende.

Dermed endte kampen med en til slutt overbevisende 33-26 seier til BHK, og vi gleder oss til fortsettelsen på sesongen.

BHK ligger på en foreløpig syvendeplass, med fem poeng opp til Fyllingen Bergen som ligger på tredjeplass.