Før kampen: BHK – Stord

En måned og en uke er gått siden den historiske triumfen i årets cupfinale! Etter en lite ferieperiode, etterfulgt av en knallhard treningsperiode, er gutta endelig klare til å spille foran Bodø-publikumet igjen.

Opplevelsen å vinne cupfinalen var stor for alle, men Joachim Christensen kan garantere at cup-suksessen er ute av systemet.

– Suksessopplevelsen er for lengst vekk for min egen del i hvert fall. Den brukte jeg ferien på å nyte, sier Christensen til Avisa Nordland.

Selv om cupen ble en suksess, har ikke seriespillet gått like mye på skinner for Christensen og co. Etter 14 spilte kamper ligger BHK nemlig på en 8. plass. I den perioden med seriekamper som laget nå går inn i, er det én ting som gjelder:

– Å sikre oss plass i sluttspillet. Så lenge vi ikke kan ta plass nummer én eller to i serien, er det strengt tatt ikke så nøye hvilken plass vi ender på, så lenge den gir sluttspill, mener Christensen.

 

Stord

Laget fra Rogaland ligger på en nest sisteplass, med kun tre poeng. Det betyr egentlig at dagens kamp burde være grei skuring for BHK, men slik er det aldri i GRUNDIGLigaen.

Stord spilte den siste kampen deres mot Fyllingen Bergen, den 19. desember. Det endte med en brakseier 34-18 for bergenserne. Før det igjen møtte de tabellrival Viking, som ligger på plassen under Stord. Den kampen endte 25-25.

Oppholdet i serien i januar kan uansett vise seg som en trengt pause og treningsperiode for Stord. Selv om de ligger helt der nede i GRUNDIGLigaen, kan de plutselig finne på å skyte fart nå i siste del av sesongen. Vi får bare sørge for at det ikke skjer i dag.

 

BHK

Etter et ordentlig skademareritt i begynnelsen av sesongen, har nå BHK alle friske, bortsett fra Binai Aziz som kun har spilt en kamp denne sesongen. Vetle Eck Aga hadde en bisarr opplevelse på ferie i Gran Canaria tidligere i år, når han ble bitt i leggen av en løshund, men nå er publikumsfavoritten klar til dyst.

– Jeg har vært god på å havne i rare situasjoner. Nå har jeg hatt hjerte, hodet og leggen. Så nå må jeg være ferdig, humrer Eck Aga, som gleder seg stort til å komme tilbake i kampmodus igjen.

– Det blir deilig å komme i gang med kamper, slik at det ikke bare er trening. Det er noe annet å kjempe om to poeng. En måned uten kamper er lenge, men jeg tror ikke at det blir vanskelig å komme opp i modus igjen, sier Eck Aga.

Skulle BHK vinne i dag, vil vi gå forbi Runar på 7. plass, og kun ligge poenget bak Kolstad på 6. plass. Derfra og opp er det veldig jevnt, og det kan kun være fire poeng som skiller oss fra Halden som ligger på tredjeplass. Det er med andre ord alt og spille for fortsatt, og som Joachim Christensen sier:

– Vi skal kjempe for hvert eneste poeng i høstsesongen, og sørge for at det blir sluttspills-håndball i Bodø i år også!