Før cupfinalen: BHK – Fyllingen

For andre år på rad, skal vi spille cupfinale! Denne gangen står Fyllingen Bergen på motsatt banehalvdel, i det som garantert blir en spennende og nervepirrende kamp. En kamp hvor vi både tror og håper at gullet blir med hjem til Bodø!

 

Bodø HK – Fyllingen Bergen

Nadderud Arena kl. 19:30

Vises på Eurosport Norge og DPlay

 

Ved forrige møte mellom lagene, måtte vi se oss satt på plass av Fyllingen. Faktisk, så har Fyllingen vunnet begge oppgjørene mot oss så langt denne sesongen. Det er et utgangspunkt Børge Lund vil dra nytte av.

  • Denne kampen kommer til å leve sitt eget liv. Det at Fyllingen har vunnet begge mot oss i serien denne sesongen betyr ingenting. Det eneste det gjør er at vi kanskje blir sett på som underdog. Og alle liker jo en underdog, gliser den tidligere Tyskland-proffen.

 

Fyllingen Bergen har som sagt slått oss i begge kampene i serien i år. På tabellen ligger de på en fin fjerdeplass, kun ett fattig poeng under Halden på tredjeplass. På de siste fem kampene har laget tre seire og to tap. Triumfene kom mot oss, Viking og Stord, mens nederlagene kom mot Arendal og Runar.

  • Vi tar med oss gode opplevelser fra de to siste kampene mot nettopp Bodø og Stord. Selv om vi er klar over at dette er en helt ny kamp, gir det oss en trygghet i det vi skal inn å løse på onsdag. Vi forventer riktignok et helt annet Bodø lag enn vi møtte for to uker siden, derfor er det avgjørende for oss å gjøre tingene enda litt bedre enn i det oppgjøret. Vi har sett litt på enkle justeringer i spillet vårt offensivt, og det samme i ting vi forventer Bodø vil forsøke å straffe oss hardere på i vårt eget forsvar. Vi har lykkes godt i vårt ankomst- og kontraspill den siste tiden, den fasen vil bli en nøkkel for oss også i finalen, sa Fyllingen-trener Vidar Gjesdal til klubbens hjemmeside.

Laget fra Vestlandet har ingen skader i troppen, og med en av Norges beste høyrebacker i laget, Eivind Tangen, gir det oss noe ekstra å tenke på i kampen. Backen har et velkjent skudd, og er også solid bakover i banen.

 

BHK står med tolv poeng og en åttendeplass så langt i årets GRUNDIGLigaen. På de fem siste kampene har også vi tre seire og to tap. Triumfene kom mot Kolstad, Viking og Runar, mens vi måtte se oss slått av Arendal og Fyllingen.

Laget går inn i cupfinalen mye bedre rustet enn på lenge. Vetle Eck Aga og Stig-Tore Moen Nilsen er i form etter skadeavbrekk. Det samme er Børge Lund, mens Binai Aziz fortsatt er skadet. Keeper Joachim Christensen har storspilt mellom stengene i det siste, mens venstreving Alexander Westby er et ekstremt kontrings-våpen.

  • Fokuset blir å tette igjen bakover, også være dødelige i kontringsfasen. Klarer vi dette, samtidig som vi setter de åpenbare sjansene våre, skal det bli svært tøft å være Fyllingen. Jeg gleder meg utrolig mye, sier Børge Lund.

Troppen: Joachim Christensen, Henrik Bettum, Børge Lund, Magnus Kongestøl, Øyvind Oskarsen, Vetle Eck Aga, Erlend Sund, Milljan Ivanovic, Stig-Tore Moen Nilsen, Vetle Rønningen, Joacim Tennes, Simen Severinsen, Jakob Heian Ringdal, Alexander Westby, Håkon Andre Pettersen, Endre Langaas og Dominic Grimstad.