Fem nøkkel matchups

Det er liten tvil om at vi møter habil motstand i Fyllingen i kveld. Så hva må vi gjøre for å vinne? Her er fem ting vi må få til for å gå seirende ut av kveldens cupfinale!

1. Tette igjen bakover

I alle kampene BHK har vunnet i år, har forsvarsspillet vært godt. Vi har vært kjent for å ha et knallbra forsvarsspill de siste to sesongene, men tidvis i år har det vært for store hull i en ellers solid grunnmur. Rask sideforflytning, tøffe tak og hindring av innspill blir viktig. Magnus Kongestøl blir en viktig brikke i akkurat dette.

 

2. Få i gang Stig-Tore

Stig-Tore Moen Nilsen er uten tvil en av våre aller beste spillere. Flere ganger i år har lag kommet ut i et 5-1 forsvar for å ta ut den skuddglade skjærvøyingen, og da må BHK komme opp med løsninger for å få han fri. Mye av BHK’s sjanser offensivt ligger i hans utfoldelse!

 

3. Kontringer

Via den solide defensive muren Børge Lund vil ha, kommer de ekstrem kjappe kontringene. Klarer vi å blokkere, stjele, samt sørge for svake skudd, vil spillere som Jakob Heian Ringdal, Alexander Westby og Håkon Andre Pettersen bli viktige faktorer. Klarer vi få fram gode pasninger til dem, og sette dem opp i opplagte scoringssituasjoner, vil de som oftest levere!

 

4. Stoppe Eivind Tangen

Dette blir uten tvil en taktisk kamp som har trekk og mottrekk, et av mottrekkene våre må føre til at den keivhendte høyrebacken til Fyllingen ikke får løsne enkle skudd. Tangen har vært en av de aller beste spillerne i GRUNDIGLigaen i år, og er en ekstrem trussel. Klarer vi å ta han ut, kan Fyllingen fort slite med å få andre spillere til å ta ansvar.

 

5. Vinne keeperduellen

De to keeperne som møtes i dag, er to av ligaens beste. Joachim Christensen er uansett hakket vassere, og har ofte en tendens til å stenge av buret når det gjelder som mest. Klarer dansken det i dag også, vil det være svært få baller som plukkes ut av Bodø-nettet mot slutten av kampen. Det kan bli en avgjørende faktor!