GOD: Alexander Westby herjet tidvis med Follo.

Klare for semifinale i cupen etter fire ekstraomganger – og straffekonkurranse

Det måtte to ordinære omganger, fire ekstraomganger og en straffekonkurranse til for å skille BHK og Follo i onsdagens kvartfinale i cupen. 

Cupaskeladden Follo, som slo ØIF Arendal ut av cupen i fjerde runde, møtte opp til kamp i FolloTrykk Arena med en aggresivitet i spillet sitt innledningsvis som få lag kan matche.

Hjemmelaget gikk forrykende ut fra startblokkene, og ledet over BHK store deler av første omgang. Til pause gikk Follo inn i garderoben med en ettmålsledelse, noe overraskende.

BHK tok etter hvilen initiativet i kampen, og ledet med 5 mål – 23-18 – når det var rundt 10 minutters spill igjen av ordinær tid.

Og med flere tekniske – og urutinerte feil hos BHK-gjengen, lyktes Follo med å kapre inn forspranget til BHK, og scoret 3 sekunder før ordinær tid – og utlignet til 25-25.

Da måtte det ekstraomganger til for å skille lagene.

Satt langt inne
Men, ikke etter to ekstraomganger ble lagene, som fulgte hverandre tette som skygger, enige om noe resultat. Og det betydde at det ble to ekstraomganger til.

Men, etter fire ekstraomganger hadde lagene satt inn fem mål hver.

Da ble det straffekonkurranse som måtte til for å skille lagene.

I straffekonkurransen scoret BHK-spillerne Alexander Westby, Miljan Ivanovic, Jakob Heian Ringdal og Endre Langaas på sine skudd, mens Joachim Christensen reddet to av Follos.

– Den satt langt inne, den gjorde det, innrømmer Tobben Evjen.

– Artig at det ble som det ble. Det er marginer som avgjør, men det som er dødspositivt er at vi blir bedre og bedre ut over i kampen. Vi møter et 3-2-1-forsvar med en helt ny mann som skal inn i systemet vårt (nysignerte Miljan Ivanovic, vår anm). Angrepsspillet er ikke vakkert, men Jokke (keeper Joachim Christensen) blir bedre og bedre, og blir jo helt avgjørende til slutt, oppsummerer BHKs lagleder til Avisa Nordland.

Berømmet straffeskytterne
Han berømmer også utespillerne som traff på fire av fire forsøk fra sjumetersmerket da det gjaldt som mest på slutten.

– Vi gjorde de tingene vi måtte for å vinne. Og det var deilig. Stemningen i garderoben etterpå var helt ellevill, forklarer Evjen BHKs sponsor.

– Og nå har dere alle muligheter i cupen?

– Nå har vi muligheten. Det står mellom oss, Fyllingen, Halden og Runar. Det er mulig å gå hele veien, sier Evjen til avisa.

– Nå må vi bare håpe at vi blir ett av de to første lagene som trekkes når semifinalene blir klare. For både Fyllingen og Halden vant på bortebane, i likhet med oss, legger Evjen til.

Søndag tar BHK i mot Bækkelaget i Bodø Spektrum klokken 18:00. Bli med på festen, så fyller vi hallen!

KAMPFAKTA: 

NM håndball menn, kvartfinale:
Follo – BHK 32-34 (e.str)
11-10 ved pause
25-25 ved full tid
28-28 etter to ekstraomganger
30-30 etter fire ekstraomganger

FolloTrykk Arena

BHKs lag: Joachim Christensen, Henrik Bettum – Alexander Westby 11, Håkon Pettersen, Endre Langaas 7, Jonas Kristoffersen, Miljan Ivanovic 5, Børge Lund 4, Magnus Kongestøl, Øyvind Oskarsen, Erlend Sund 3, Vetle Rønningen, Jakob Heian Ringdal 4.

Utvisninger: Follo 3, BHK 4

Dommere: Øystein Pettersen og Stig Andre Hansen

Tilskuere: 1030