Vetle Eck Aga og Børge Lund var ikke fornøyd etter dagens kamp.

«Vi må gi litt mer faen»

STAVANGER: Med en tynn besatt bakspillerrekke, ble det tap for BHK mot Viking i seriepremieren søndag kveld. 

Kaptein Vetle Eck Aga scoret 9 mål på 15 skudd, og ble med det BHKs toppscorer. Han mener denne kampen var en typisk «stang ut-kamp».

– Det er en typisk stang ut-kamp der ingen ting fungerer for oss. Det er ikke pinlig det vi gjør i dag, men vi taper fordi vi gjør for mye feil både i forsvar og angrep. Vi må holde oss til konseptet og ikke bryte i fra det. Dette er ikke noe å ta med seg videre. Neste kamp må vi gi litt mer faen, konkluderer Eck Aga.

Spillende trener Børge Lund oppsummerer kampen på denne måten:

– Vi gjør det ikke bra i dag. Vi har litt for mye småfeil, og da mener jeg småting hele veien, som i returløp og i forsvar og angrep. Vi laget 28 mål, noe som skal kunne holde til seier, sier Lund.

– Mer på
Eck Aga var sånn delvis fornøyd med sin egen prestasjon, tatt i betrakting av at tre andre manglet.

– Det er ikke bra nok å score på 9 av 15, men jeg må ta en del ansvar når vi har tre andre bakspillere ute med skade (Moen Nilsen, Lund og Aziz), oppsummerer kapteinen, og legger til:

– Vi må mer «på» når kampen kastes i gang. Fremover må vi fortsette å gjøre det vi gjør på trening, og ikke bryte avtalene våre. Vi er rett og slett for udisiplinerte. Mye rot og enkle feil gjør så vi taper kampen i dag.

Etter første omgang ledet BHK med ett mål. I andre omgang raknet det mot det nyopprykkede laget, og sluttresultatet ble nedslående: 28-29.

– Tynt besatt
En del av skylden for tapet mener Lund den tynne spillerstallen kan ha.

– Vi er tynt besatt per tiden. Det kan være at vi hadde en dårlig dag, men vi må se på hva vi gjør feil. Nå skal vi ha to gode økter på mandag og tirsdag før kamp onsdag, sier den spillende treneren.

Eck Aga forteller om en trykt stemning i troppen nå.

– Det er en litt trykka stemning i troppen nå, men sånn er det alltid etter tap. Nå får vi være skuffet over dette tapet i noen timer til, så skal vi for alvor begynne å fokusere mot onsdagens kamp på hjemmebane.

Sentrale spillere manglet
– Hvorfor taper BHK dagens kamp?

– Hm. Godt spørsmål. Veldig godt spørsmål, sier Børge Lund, før han etter en liten kunstpause fortsetter:

– Vi mangler skadde spillere som Binai (Aziz), meg og Stig-Tore (Moen Nilsen). For å utvikle et lag trenger vi flere spillere. Vi er nok spillere til å spille kamper á 60 minutter, men i treningsituasjoner er det ikke nok. Det kan være én grunn, konkluderer Lund.

Lund og Eck Aga er faststemte i at de gleder seg til å spille kamp i Bodø Spektrum igjen på onsdag, og nettopp det er noe de har savnet de siste månedene.

– Jeg tror alle spillerne gleder seg til å spille kamp igjen i Bodø Spektrum. Det å spille for mye folk er alltid en opplevelse, sier Lund, før Eck Aga avslutter:

– Vi er revansjesugne nå. På onsdag skal publikum få se et lag som kriger, slåss og viser et godt tempo i spillet. Nå vil vi vise hva vi kan, for denne kampen skal gå i glemmeboka fortest mulig.