FØR KAMPEN MED BØRGE!

- Tapet i høst ligger nok som en trigger, sier Børge Lund.

Børge Lund var ute i hele januar fra fellestreningene, og bare noen dager etter han var tilbake i spill, pådro Lund seg en skade som gjør at han ikke kan trene eller spille kamper i rundt seks til ti uker framover.

– Det er selvfølgelig veldig synd. Jeg var ikke med på treningene i januar (vond hel), og i første kampen brekker jeg et bein i ringfingeren. Det er selvfølgelig uheldig med tanke på den viktige perioden vi er i nå, men jeg har stor tro på at spillerne skal kunne stå opp og gi publikum noe å feire for fremover, sier BHKs spillende trener til bhk.no.

Det var i midtukekampen mot Elverum på hjemmebane forrige uke den rutinerte ringreven pådro seg en brekt finger.

– Jeg var i duell med Toft (Erik Toft, bakspiller, Elverum), og i det jeg slapp han og datt i bakken kjente jeg at noe var vondt med hånden min. Jeg er ikke sikker på om det var i duellen med Toft jeg fikk skaden, eller om det var når jeg datt på parketten, sier Lund.

Lund som har spilt 216 landskamper for Norge, er ikke redd for at spillerne skal slippe seg nedpå i kampen mot Halden på hjemmebane i dag.

– Nei, det er jeg ikke redd for. Halden er per dags dato et av topplagene i ligaen, og nå har de begynt å komme seg oppover på tabellen, så det blir en tøff kamp for begge lag, sier han.

– I tillegg tror jeg nok det ligger en liten revansjlyst i troppen etter tapet mot dem i høst. Tapet ligger nok bak i hodet til spillerne som en liten trigger, tilføyer den særs rutinerte bakspilleren.

ØIF Arendal, Haslum, Elverum og BHK. Det er lagene som kommer til å kjempe om det gjeve GRUNDIGliga-trofeet. Lund har ikke tankene på det enda, men sier at det å få spille med BHK i Europa er et langsiktig mål, og ikke kortsiktig – selv om BHK, per dags dato ligger svært godt an til å få prøve seg i det store selskap.

– Det hadde vært kult å kunne spilt i Europa, men det er et langsiktig mål med BHK, og ikke noe som vi har ambisjoner om i år. Men vinner vi sluttspillet så er jo muligheten der, og så får vi se om det kanskje er for tidlig med spill i Europa for BHK, sier Lund.

– Hvis det skulle blitt spill i Europa, ser du på det som en utfordring i forhold til bredden du har i stallen akkurat nå?

– Det er ingen ting å legge skjul på at troppen akkurat nå er for tynn hvis vi skal spille flere og tøffere kamper, forteller en ærlig spillende trener.

– Hvilke spillertyper er du på jakt etter?

– Vi må tenke langsiktig, og på sikt få inn spillere som kan sette et preg på BHK, sier Lund.

– Vi er ikke på jakt etter typer som Kristian Kjelling. Han har blitt alt for dyr, humrer Børge Lund.
AVKAST I BODØ SPEKTRUM ER KLOKKEN 17:30 – VI SEES!

 


AV: EIRIK OSKARSEN