"Kongen" eller Magnus Kongestøl legger opp.

KAMPENS «KONGE»: – JEG FIKK BALLEN RETT I TRYNET

Magnus ”Kongen” Kongestøl om situasjonen der han for en gangs skyld lå nede for telling.

I en kamp der Elverum ledet an i store deler, så var det en mann som ville det annerledes. Og hvem andre enn Kongen selv skulle det være?

– Dette var helt vanvittig gøy. Det er alltid godt å vinne mot Elverum, vi roter litt i starten, så kommer vi oss inn i det mot slutten av første omgang, sier ”Kongen” om første omgang i Bodø Spektrum.

– Vi får et ”boost” når vi scorer de to kjappe målene mot slutten av første omgang. Vi ligger under med et, noe som gjør at vi er heltente på å gå ut på banen i andre omgang med samme innstilling som i første – nemlig å vinne krigen på banen, sier bakspilleren.

KONGEN: Magnus "Kongen" Kongestøl leverte en fantastisk kamp mot Elverum.
KAMPENS KONGE: Magnus «Kongen» Kongestøl.

 Elverum hadde flere kontringer i første omgang – null i andre. Slik forklarer Kongestøl det:

– Vi får avlevert skuddene på mål og i mål, og ikke rett på keeper. Vi snur rett og slett kampen til vår fordel, forteller ”Kongen”.

Om egen innsats i dagens kamp, er Kongestøl litt mer sjenert, noe han så absolutt ikke har noen grunn til å være.

– Jeg syntes selv det var en helt grei kamp fra min side. Står bra bakover og får satt inn et par mål framover. Alt i alt en grei kamp fra min side, sier Kongestøl.

 – Halden neste. Hvordan ser du på den utfordringen?

 – Vi er ekstremt revansjelystne etter tapet mot dem på bortebane i høst. Det blir en kamp om å leve for Halden som ligger langt nede på tabellen. Men vi skal ikke ta noen ting forgitt, og heller fokusere på hva som blir våre arbeidsoppgaver i den kampen, sier ”Kongen”.

Det er ikke ofte Magnus ”Kongen” Kongestøl går ned for telling. Men når han gjør det, så er det for en grunn – og det var det i dag. Rett før slutt i dagens kamp hoppet Luka Mitrovic opp i lufta, men der var Kongestøl.

 – Jeg fikk ballen rett i trynet, enkelt og greit, og gikk ned for telling, humrer Kongestøl.

– Men det er ikke akkurat ofte du går ned for telling?

 – Hehe, nei, det er vel ikke det. Men må man, så må man. Og i dag måtte jeg for det gjorde vondt, humrer ”Kongen”

 Men heldigvis for BHK og publikum kom Kongestøl seg opp på bena igjen, og han, med resten av laget sikret seieren med sifrene 25-24 foran et fantastisk publikum i Bodø Spektrum.

AV EIRIK OSKARSEN
AV: EIRIK OSKARSEN