ASPHAUG OM BLOKKEN TIL KONGESTØL: – DET VAR UTVILSOMT TOPPEN AV KRANSEKAKEN!

Publikum eide hallen, og det samme gjorde guttene. Les intervju med en stolt og glad lagleder og daglig leder på www.bhk.no.

– Fyfaen, det var helt vanvittig deilig, smiler en lettere nervøs Bjørn Asphaug etter dagens kamp mot Elverum.

Magnus Kongestøl. ”Kongen”, som han blir kalt av lagkameratene i BHK levde virkelig opp til kallenavnet sitt i dag. I en kamp der BHK slet med forsvarsspillet, dro ”Kongen” guttene opp igjen, og gikk fram som et eksempel på en god håndballspiller.

– Kongen skal ha all mulig kred for den prestasjonen han gjør i dag. Han spiller med hjertet utpå drakta, og han har ett fantastisk driv i spillet som vi manglet i noen perioder i dag, sier Asphaug.

– Og for en blokk på skuddet fra Luka Mitrovic! Det var utvilsomt toppen av kransekaka. Helt fantastisk, smiler Bjørn Asphaug.

Etter halvspilt kamp lå BHK under med et lite mål. Et mål som betydde mye mente Asphaug etter kampslutt.

– Man går inn til pausen med troen på seier, noe som er ekstremt viktig. Vi har en annen glød i garderoben også når vi ligger under med et, og har scoret de to siste målene i første omgang, sier Asphaug.

Bjørn Asphaug, daglig leder og lagleder i BHK.
SJEFEN: Bjørn Asphaug, daglig leder og lagleder i BHK.

Når Børge Lund måtte gå av banen med skade i første halvdel av første omgang, tapte BHK en periode 8-2, og dermed var Elverum 3-4 mål foran våre gul-blå helter.

– Vi henter oss bra inn igjen etter den perioden. Guttene skal ha all kred til guttene for den jobben de legger ned. Og dermed får vi nok en gang snudd kampen, etter at vi får to ankomst-mål helt på slutten av første omgang.

Dagens seier betydde enormt mye med tanke på et gulljagende BHK-lag. Med seier i dag ville Elverum ha ligget tre poeng foran BHK, men med dagens seier ble det til at BHK ligger på andreplass på tabellen, et poeng bak Haslum. (ØIF Arendal ligger bak BHK på innbyrdes oppgjør, men sørlendingene har en kamp mindre spilt).

– Seieren var utrolig viktig med tanke på å holde oss inne i teten i GRUNDIGligaen. Nå må vi bare holde den berømte driven oppe, og den må bli oppe. Det er ingen luke ned, som det ville blitt med tap i dag, sier Asphaug.

MEDALJEAMBISJONER
– Vi håper å være med i toppen nå når det tilspisser seg i serien.

Det sier Bjørn Asphaug om hvilke ambisjoner BHK har for medalje i årets GRUNDIGliga.

– Det er fem meget viktige kamper igjen. Fem cupfinaler. Og det er fire lag som kjemper i toppen. Dette lover bra, smiler Asphaug til BHK.no.

 – EN SKUMMEL KAMP
Bjørn Asphaug om neste serierunde.

– Gruppen lar seg ikke knekke, selv om vi får en i denne sesongen har vært maks uheldig med tanke på skadesituasjonene vi har vært oppi.

– Guttene står på. Jeg er ikke redd for at vi skal slippe oss nedpå i kampen mot Halden neste onsdag på hjemmebane. Guttene burde være ekstremt revansjelystne etter det tapet mot Halden i høst, sier Asphaug kontant.

– Vi må krige og stå på, avslutter daglig leder og lagleder i BHK, Bjørn Asphaug til bhk.no.

AV EIRIK OSKARSEN
AV: EIRIK OSKARSEN