FÄLTNÄS: – TYDELIG AT SPILLERNE IKKE FIKK OPP KAMPPULSEN

BERGEN (FRAMOHALLEN): Det ble et nederlag for BHK i dagens kamp. Fyllingen visste seg som et sterkere lag enn det BHK gjorde, og dermed stakk hjemmelaget av med seieren 25-21. Anders Fältnäs var til dels fornøyd med prestasjonen spillerne leverte i første omgang, men andre omgang må spillerne bare glemme så fort som mulig.

– Vi spiller klokt i første omgang, selv om vi misser på noen innspill. Vi skulle ha ledet til pause, og vi hadde stor tro på at seieren og de to poengene skulle hjem til Bodø. Men vi får aldri opp kamppulsen, samtidig som vi aldri får den ”gutsen” i spillet vårt. Jeg håper at det var fordi det var første kamp etter en lang pause.

Selv om det ble tap i dag, så var det noe positivt å ta med seg fra dagens kamp, mener Fältnäs.

– Vi gjør mye bra i første omgang, og kommer oss til mange fine muligheter, men vi roter det litt til for oss selv. Vi er avhengige av det kollektive spillet, men det var dessverre fraværende fra vår side i dag. Vi klarte heller ikke å nekte Fyllingen de enkle kontring- og ankomstmålene, sier Fältnäs, før han utdyper:

– Fyllingen var rett og slett bedre enn oss i dag.

– TØFFERE I SATSNINGENE
Anders Fältnäs om hvorfor BHK bommet så mye i dagens kamp. 

Det ble mye bomskudd på flere av BHK’s mest sentrale spillere i dagens kamp, og Fältnäs mener han har forklaringen på nettopp det:

– Det handler om å gå tøffere i satsningene våre mot mål. Men det handler selvfølgelig også om tilfeldigheter. Vi er relativt få spillere i dag, så da ble det slik som det ble med skuddene.
Børge Lund ble aldri spilleklar til dagens kamp, og med sin rutine så man det hemmet BHK i forsvar- og angrepsspillet.

– Han har en rutine som ingen andre har, samtidig som han har en fantastisk ro i spillet sitt. Det er aldri kjekt å spille mot Børge som motstander, og den rutinen og roen i spillet manglet vi i dag, konkluderer svensken.

AMBISJONER FOR ÅRET

– Først og fremst har vi fokus nå mot den meget viktige kampen mot Elverum neste onsdag i Bodø, men ambisjonene våre er en topp 4-plassering i serien. Men da må vi unngå skader, sier Fältnäs.

– Vi må først og fremst tenke på serien, men etter det kommer sluttspillet, og vinner vi det, så er det ut i Europa. Og det hadde vært fantastisk, avrunder den meget rutinerte svensken.

AV EIRIK OSKARSEN
AV: EIRIK OSKARSEN