BHK UTNEVNT TIL AMBASSADØR – ECK AGA TAR TO NYE ÅR

BHK ble tirsdag formiddag utnevnt til «honorær Bodøambassadør» av ordfører i Bodø Kommune, Ole Henrik Hjartøy.

– BHK betyr utrolig mye for Bodø by. De gjør oss stolt og er med på å sette byen på kartet. Gjennom den jobben de gjør hver dag er de veldig gode ambassadører, og da synes jeg det er bra at de får et synlig bevis på det, sa Hjartøy til Avisa Nordland.

Kaptein Vetle Eck Aga og styreleder i BHK, Finn Ove Smith, mottok utmerkelsen på vegne av BHK under en tilstelning i bystyresalen tirsdag formiddag, der flere av spillerne til BHK var samlet, samt administrasjonen.

Samtidig kan BHK bekrefte at kaptein, Vetle Eck Aga, har signert en ny toårskontrakt med BHK som binder ham i blått og gult ut 2016/17 sesongen.

22-åringen har ikke vært på banen siden kampen mot Runar 21. september, da han fikk konstatert betennelse i hjerteposen etter sjekk på legevakten et par timer etter seieren.

Hjartøy tror på gull

Ordføreren avslørte også at han venter mer BHK-jubel i tiden som kommer.

– De har gjort en fantastisk sesong, både med tanke på cupfinalen og i andre sammenhenger. Jeg har stor tro på at de kan dra serien i land, sa Hjartøy.

Også Vetle Eck Aga er optimist på egne vegne. 22-åringen har ikke vært på banen siden kampen mot Runar 21. september, da han fikk konstatert betennelse i hjerteposen.

Vetle til ny sjekk mandag

– Ting er blitt mye bedre, så jeg er på bedringens vei, men samtidig er det ikke godt nok til at jeg kan nærme meg full aktivitet eller kampaktivitet. Jeg er fortsatt i dialog med legene, sa BHK-kapteinen før han fortsatte:

– Jeg skal til ny sjekk kommende mandag, så etter det vet jeg kanskje mer i forhold til dato. Sist de sa noe, snakket de om februar/mars, så det er det jeg forholder meg til, men samtidig lar jeg det være litt åpent. Jeg tenker at jeg skal bare bli frisk, og så tar jeg det som det kommer, sa Eck Aga.

 

Eirik Oskarsen