MOEN NILSEN STORSPILLER PÅ LANDSLAGSSAMLING

ISLAND: Norges LM94-lag stakk i dag av med seieren mot Island (27-21), et lag som er regnet til å være et av de beste i verden på aldersnivået. Og det ble en ganske så lett seier til Norge i dagens kamp skal vi tro BHK-spiller, Stig-Tore Moen Nilsen som selv scoret 6 mål i dagens kamp.

– I dag løser vi arbeidsoppgavene våre bra, og får satt forsvaret skikkelig, samt kjørt noen viktige kontringer som gjør at vi rykker i fra tidlig i kampen.

– Dere ligger under fra start, og henter dem inn igjen etter ca. 10 minutter. Hva sa Johan Zanotti (LM94-trener) til dere da?

– Vi måtte stole på oss selv, og gjøre det vi er best til.

Og det mener Moen Nilsen fungerte:

– Det fungerte utmerket, og vi fikk satt forsvaret og angrepsspillet enda mer etter Zanotti ga noen instrukser til oss. Men, tenk, nå er vi bare en seier unna VM-spill i Brasil til sommeren, poengterer Moen Nilsen til BHK.no på Island.

I morgen møter 94-landslaget Litauen, og da blir det seier, ifølge Moen Nilsen selv, og hans romkompis, Arendal-spilleren, Hermann Vildalen.

– Jeg forventer en lett seier i morgen mot Litauen. Jeg så kampen mellom Litauen og Island på fredag, og spillet til Litauen imponerte meg ikke for å si det sånn, sier bakspilleren.

Hva er det som gjør Litauen til en lett motstander?

– For å si det sånn: Det er hundre prosent sikkert at vi vinner morgendagens kamp mot Litauen, sier Moen Nilsen, før han legger til:

– Jeg tror Litauen klarer å holde følge med oss de første 5 minuttene, men etter det blir det enveiskjøring. Setter vi forsvaret vårt, og får satt noen enkle kontringsmål, så blir det VM-spill, smiler Moen Nilsen.

MØTER BERGE & CO OM BARE NOEN DAGER
Selv om Moen Nilsen er på aldersbestemt landslagssamling nå, gleder han seg også til samling med A-landslaget om bare noen dager:

– Det blir spennede å se hvordan nivået er. Jeg kjenner jo til mange av spillerne, og spiller mot noen av de i GRUNDIGligaen, men det blir morsomt å skal spille på lag med dem, sier Moen Nilsen.

– Siden jeg har spilt så bra denne sesongen, så tror jeg at jeg kan få en del spilletid i Januar Cup. Men, jeg er i hvert fall klar til å danke Harald Reinkind ut av laget, avslutter Moen Nilsen.

Søndag er det Litauen som er Norges motstander, kampen starter 15:00 og kan sees online.

Kampfakta

Norge-Island, VM-kvalifisering

Resultat: 27-21(14-8)

Utvisninger: Norge 2 x 2 min, Island 2 x 2 min

Norge

Stig Tore Moen Nilsen 6, Aksel Horgen 5, Inge Aas Eriksen 5, William Nilsen-Nygaard 4, Gøran S. Johannessen 3, Kristian Rammel 3, Eirik Køpp 1, August B. Pedersen, Benjamin Herseth, Egil Holmstad, Håkon B. Ekren, Lasse Indergård Balstad, Mathias Grubba, Herman G.R. Vildalen, Håvard Åsheim, Torbjørn S. Bergerud.

Islands toppscorer: Omar Magnusson, 6 mål.

AV EIRIK OSKARSEN
AV: EIRIK OSKARSEN