– Det er helt fantastisk å få trene og være en del av førstelaget til BHK

Møt Milos Pavlovic (19). Unggutten som nettopp har blitt flyttet opp i A-lagsstallen til BHK.  Pavlovic er opprinnelig fra Serbia, og kom til Bodø foran fjorårets sesong for å spille håndball for 2. divisjonslaget og G18 laget til BHK.

Navn: Milos Pavlovic
Alder: 19 år
Posisjon: Linjespiller, spiller nr. 11

– Det er helt fantastisk å få trene og være en del av a-laget til BHK. Jeg hadde ikke sett for meg å være en del av laget så tidlig etter at jeg kom til Bodø, men når Dominic ble skadet så åpnet det seg for meg slik at jeg kunne få trene og spille med dem, sier Pavlovic.

Milos har ikke fått noe innhopp for a-laget, men han føler han er på god vei til å klamre til seg et par spilleminutter om ikke lenge:

– Jeg håper å kunne debutere for a-laget før nyttår, og da har jeg jo fått en perfekt inngang til 2015. Men tiden vil vise om jeg får sjansen. Jeg er i hvert fall klar for å bidra hvis Børge, Anders og Bjørn vil se mine kvaliteter på banen. Men per dags dato er Endre Langaas en bedre linjespiller enn det jeg er, sier Pavlovic over telefon, før han legger til:

– Det å trene med Børge Lund og Binai Aziz hver dag gjør noe med meg at jeg bare vil trene mer og mer. De to er noen fantastisk gode spillere som jeg ser opp til som spiller, selv om de spiller på en annen posisjon enn det jeg gjør, sier Pavlovic.

Linjespilleren ble tatt litt på senga når han fikk vite at Børge og resten av trenerteamet ønsket han opp i A-lagsstallen:

– Først ble jeg egentlig litt redd når jeg fikk vite det, men nå når det har gått noen uker så har roen fått senket seg, og jeg gleder meg til hver eneste trening. Men jeg skal innrømme at jeg var ganske redd når jeg gikk på parketten til min første trening.

Pavlovic bor alene på hybel i Bodø, og skulle nok sett at han hadde mer å gjøre på fritiden. Men hjelpen han har fått av BHK-kontoret er han en takk skyldig, sier han.

– Det er jo selvfølgelig kjedelig og litt tøft å bo alene på hybel i Bodø. Å lage seg mat for eksempel var ikke hverdagskost før, selv om jeg etter hvert har blitt mer og mer vant til det. Men hjelpen jeg har fått fra Olav (Rebtun vår. Anm.) og de andre to på kontoret har vært fantastisk. Jeg har fått være en del av dem, og sett på hva de gjør, samtidig som jeg har jobbet litt, sier Pavlovic.

Men én ting i Bodø fordrar ikke Pavlovic.

– Kulden. Den er helt jævlig, og jeg skulle gjerne hatt Serbia-temperatur her, men det er ikke mulig, dessverre. Så jeg får bare holde meg til det sure og kalde Bodø-været, avslutter en frossen Pavlovic til bhk.no sin journalist.

Eirik Oskarsen