– Morsomt med mye spilletid denne sesongen

Ukens profil er Øyvind Oskarsen. 29-åringen har denne sesongen bidratt både i angrep og forsvar med en stigende selvtillit og form. Og da var det ikke vanskelig å plukke ut én spiller bhk.no skulle intervjue.

Navn: Øyvind Oskarsen
Alder: 29 år
Posisjon: Bakspiller, spiller nr. 14

Oskarsen har fått mye tillit i det siste av trenerteamet til BHK, og oppsummerer det slik:

– Jeg har spilt brukbart i forsvar, mens i angrep har jeg scoret en del mål, og det er artig. Det er også artig å ha fått så mye tillit denne sesongen.

Oskarsen som trener hver dag med resten av BHK-gjengen, jobber også ved siden av fulltid som sivilingeniør. En rolle han ikke syntes er så vanskelig å kombinere.

– Det er ikke så vanskelig egentlig. De fleste har skole eller jobb ved siden av håndballen, men det er viktig å være strukturert for å kunne kombinere jobben og håndballen med BHK.

Bodøgutten var ikke tilfreds med angrepsspillet til BHK i forrige kamp mot Stord, men var fornøyd med forsvarsspillet de viste publikum i den kampen:

– Vi leverer ikke noen kjempekamp i angrep, men jeg føler det er i forsvar vi gjør grunnlaget for seieren. Vi står tøft, og gjør det vanskelig for Stord. I angrep er vi relativt tålmodig, og holder på ballen, mens i forsvar slipper vi inn under 25 mål som er bra. I angrep scorer vi også de nødvendige målene for å stikke av med seieren i lomma.

Bakspilleren trives også i BHK med mye spilletid for tiden, og han er fornøyd med sin egen prestasjon.

– Det er alltid artig med mye spilletid. Jeg er fornøyd med det jeg har fått vist frem. Jeg føler det har gått greit, men det har vært litt for mye sving i prestasjonen for min egen del, men jeg er tilfreds med det jeg har levert i kamp, sier Oskarsen.

Søndag møter BHK ØIF Arendal på bortebane i Sør Amfi, og skal vi tro Oskarsen rett blir ikke det noen lett kamp. Han føler også at de har vist en meget god figur mot dem denne sesongen.

– Vi har spilt bra i de to kampene vi har spilt mot dem denne sesongen. Både i Skjærgårdslekene i sesongoppkjøringen, og ikke minst i serieåpningen på hjemmebane i Spektrum, sier Oskarsen, før han fortsetter:

– ØIF har mange tunge og gode spillere, der jeg vil trekke frem Heia Pedersen som en viktig spiller for dem. Det er alltid mye trykk i det han gjør, og det er ekkelt å spille mot en spiller som han. Han er rett og slett en god ”allrounder” som er god i både forsvar og angrep.

Hvordan skal BHK vinne kampen mot ØIF på søndag?
– Vi må vinne krigen, spille vårt spill og trykke på. Vi må ikke gå på halvsjanser, men spille vårt spill helt til vi får den beste muligheten til å score. Arendal har flere gode spillere, med kjente navn, men Heia Pedersen blir en vanskelig nøtt å knekke.

Oskarsen har også fått mye skryt fra medier i lokalavisen og på HåndballXtra på TV 2. Men det tar han med en knusende ro.

– Det er artig å bli lagt merke til, men når Binai (Aziz red.anm.) og Vetle (Eck Aga red.anm.) ble satt ut med skade og sykdom, så åpnet det seg en luke for meg. Jeg har fått spilt mer, og det er morsomt, avslutter Oskarsen via telefon.

NESTE KAMP:
ØIF Arendal – BHK
Sør Amfi, 14. desember
19:00


Eirik Oskarsen