VEIEN TIL OSLO SPEKTRUM

Hvordan kvalifiserte egentlig superlaget fra Nord-Norge seg til den første cupfinalen i historien? Det skal du få vite hvis du leser dette.

Starten på historien startet søndag 7. september 2014. BHK tok flyet til Oslo, nærmere bestemt Gardermoen, og den endelige destinasjonen for avkast var Sofiemyrhallen. Kolbotn var motstander, og avkast var klokken 18:00.  Det startet litt skjevt for BHK, for etter 10 minutters spill av kampen var stillingen 3-3 mot førstedivisjonslaget. De siste drøye 20 minuttene av første omgang viste BHK seg fra en meget sterk side, og ledet hele 14–6 halvveis ut i kampen. Stig Tore Moen Nilsen storspilte for BHK i første omgang og hamret inn ”bare” 8 mål med den beryktede venstrearmen sin fra hans høyre bakspillerposisjon.

Utover i andre omgang kneppet Kolbotn seg sakte men sikkert innpå BHK. Kolbotn-gutta var bare et lite mål bak BHK på stillingen 20-19. Etter det var det ingen tvil om hvilket lag som skulle til den neste runden i Norges Mesterskapet. BHK satt innpå førsterekken sin når Kolbotn yppet seg, og det endte tilslutt med seier, 23-20, til krigerne fra Bodø.

TOPPSCORER BHK – STIG TORE MOEN NILSEN 8 MÅL.

4. RUNDE

I fjerde runde i cupen var det ingen andre enn Halden Topphåndball med de to tidligere BHK-spillerne Mads Fredriksen og Kristian Agledahl i spissen som ankom Bodø og Bodø Spektrum. BHK åpnet kampen i et forrykende tempo med Moen Nilsen, Øyvind Oskarsen og Alexander Westby i spissen. Halvveis ut i første omgang ledet BHK med tre mål, 10-7. Med kaptein Vetle Eck Aga ute med skade var det opp til de øvrige BHK-spillerne å kvalifisere seg til kvartfinalen i cupen. Og det gjorde de med glans. BHK dominerte spillet utpå banen, selv om Halden som regel lå noen få mål bak. Etter 30 spilte minutter, og pause ledet BHK med fire mål, 16-12.

Etter at BHK på slutten av første omgang dro i fra Halden, fikk vi se et Bodø-lag som så på at Halden spilte seg innpå BHK, og de var etter 19 minutters spill av andre omgang bare to mål bak BHK, 25-23.  Etter det var det ingen tvil. BHK kvalifiserte seg til kvartfinalen med sifrene 27-24, og i HåndballXtra på TV2 etter kampen ble det klart at BHK skulle møte Bækkelaget på hjemmebane i Bodø Spektrum, onsdag 22. Oktober 2014.

TOPPSCORER BHK – ALEXANDER ØRJEVIK WESTBY 9 MÅL.

KVARTFINALEN

Kvartfinalen eller femte runde om du vil, skulle som skrevet bli spilt i Bodø Spektrum. Da var det ingen ringere enn Bækkelaget Sportsklubb som sto på motsatt banehalvdel for BHK-spillerne. BHK inviterte til cupfest i Bodøs storstue, og med over 1200 tilskuere ble det nettopp det.

Det ble rett og slett en målfest!
Bækkelaget endte på tredjeplass i fjorårets sesong. Det var to gode lag som kjente på hverandres spillestil i første omgang der BHK til slutt gikk til pause med ledelse 16-15, etter scoring av Stig-Tore Moen Nilsen fem sekunder før fløytesignalet gikk.

Men det var BSK som ledet an kampen i store deler av første omgang, og Nicolay Hauge og Simen Strømberg scoret 6 mål hver for gjestene før pause.

FORRYKENDE START PÅ ANDRE OMGANG!

Joachim Christensen spilte en fantastisk kamp for BHK, og det samme gjorde Binai Aziz og Endre Langaas. Endre Langaas ble kåret av en lokal jury til BHK´s beste spiller, men den skulle han kanskje også delt med Aziz og Christensen som heller ikke gjorde noen dårligere kamp for vertene.

Christensen leverte som det sang etter, og reddet skudd på skudd i andre omgang. Aziz og Langaas ville heller ikke være noe dårligere dem heller, og med 10 mål hver på de to BHK-spillerne skulle det mye til om ikke BHK fikk sikret seg semifinaleplass.

Etter 7 spilte minutter av andre omgang ledet BHK med 5 mål, og det ville BSK gjøre noe med. Noen minutter senere var ledelsen sunket til bare ett mål i favør BHK. Men derifra og ut var det ingen tvil om hvor den gjeve semifinaleplassen skulle. Binai Aziz satte inn det viktige 22-20 målet til BHK 14 minutter ut i andre omgang.

Selv om det i sluttminuttene ble flere tekniske feil og bomskudd av BHK-gutta, feiret de semifinaleplass etter kampen med seier 29-25 over Oslo-laget.

Etter kampen var det en kortfattet Moen Nilsen som stilte til telefonintervju med undertegnede.

– Vi vinner fortjent i dag, og Aziz, Langaas og Christensen var helt outstanding. Publikum var også helt fantastiske i dag. Det er så deilig å være klar for semifinale, sa Stig-Tore Moen Nilsen den gang.

TOPPSCORERE BHK – BINAI AZIZ OG ENDRE LANGAAS MED 10 MÅL HVER.

SEMIFINALEN

Nadderudhallen var stedet, og datoen var 05.11.2014. BHK TV stilte mannsterkt opp til klubbens første semifinale i cupen siden 1994/95 sesongen. Og det angret ikke man ikke på for å si det sånn.

BHK gikk ut i et forrykende tempo, og med en Binai Aziz som scoret 3 mål før vertene hadde fått satt inn sitt andre mål bak Joachim Christensen i BHK-buret, fikk dermed BHK en pangstart på kampen. Men, det var ikke bare Aziz det skulle handle om for BHK…

HAR DU HØRT OM GUTTEN PÅ 20 ÅR FRA SKJERVØY?

… Det hadde tydeligvis ikke hjemmelaget Haslum gjort, og han hamret inn hele 12 mål bak en sjanseløs Trond Tjemsland i Haslum-målet. Haslum-keeperen ble så lei av Moen Nilsen til slutt at han satt seg selv på benken, og inn kom andrekeeperen Håvard Åsheim. Han klarte heller ikke å stoppe storskytteren til BHK.

Og da forstår man vel kanskje hvorfor jeg skrev ”bare 8 mål” i avsnittet under Kolbotn kampen. Tolv mål i første omgang er det verdensklasse over, uansett hvor du spiller på toppnivå. Moen Nilsen bidro også bra i forsvar, og fikk gjentatte ganger stoppet Erlend Mamelund på venstrebacken til vertene.

BHK ledet til pause hele 22-14 (eller Haslum – Moen Nilsen 14-12), og når BHK var åtte mål foran Bærumslaget var det nesten ingen tvil, Haslum måtte vise verdensklasse, og de måtte vise bedre verdensklasse enn det Moen Nilsen hadde gjort for BHK i første omgang.

I pausen var Joachim Christensen voldsomt imponert over Moen Nilsens spill og da sa han til BHK TV: – Hva skal man si? Han scorer på de han skal, også scorer han på noen skudd som ingen tror han vil score på.

Haslum viste aldri verdensklasse, og i andre omgang var publikum og TV-tittere vitne til en regelrett utklassing i Nadderudhallen. BHK ville mest, og fikk belønning for strevet.

Kampen endte til slutt med seier 24-35 til Nord-Norges stolthet, og det etter en total overkjøring av Haslum i andre omgang.

Etter kampen var det elleville tilstander i BHK-garderoben med Henrik Bettum i spissen. Sjekk ut hele videoen på BHK’s Facebookside.

TOPPSCORER BHK – STIG TORE MOEN NILSEN 14(!) MÅL.

GROVARBEIDET ER GJORT
Og med seieren over Haslum er BHK klare for sin FØRSTE cupfinale i historien. I finalen venter ØIF Arendal, og det har allerede vært ordkrig mellom klubbene. Men det er opp til BHK-spillerne nå. Norges og BHK-fansens øyne er rettet mot superlaget fra nord.