EN HELT FANTASTISK OPPLEVELSE!

Navn: Joachim Søholm Christensen
Alder; 28
Plass på BHK: Målvakt, spiller nr. 12
Tidligere klubber: A.O., Dimou Thermakios

Onsdag valset BHK over Haslum i semifinalen i cupen.

– En helt fantastisk opplevelse. Noe helt nytt for meg. Kanskje den beste kampen BHK noen gang har spilt, sier Joachim Christensen, BHK sin stjernekeeper. Han roser hele laget.

– Alt fungerte. Selv spilte jeg kanskje ikke noen storkamp, mer på det jevne med et 20-talls redninger.

– Nå venter cupfinalen i Oslo Spektrum 30. desember?
– En ny stor opplevelse. I Norge er cupen stor. Vi har fått en sjanse vi må vite å benytte oss av. Vi har slått motstander Arendal i serien. Men det gir ingen garantier.

– Det blir en keeperduell?
– I hvert fall en forsvarskamp.Og skal vi vinne finalen, må vi vinne den sammen, som lag.

– Søndag venter Lillestrøm på hjemmebane i Bodø. Er det vanskelig å komme ned igjen etter storkampen onsdag?
– Nei! Som Børge Lund sier: Du har vært god. Du kan bli god. Men du er ikke god helt uten videre. Lillestrøm spiller håndball de også. Kampen er ikke vunnet på forhånd. Og Lillestrøm spiller 3-2-1 som de er nokså alene om. Det gir utfordringer og krav til tempo. Men det er to lag vi må slå, om vi skal holde følge i toppen av serien. Det er Lillestrøm og Nøtterøy. Vi vet det.

Joachim Christensen spiller sin femte sesong i BHK. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

– Jeg trives kjempegodt i BHK og i Bodø, selv om de neste to månedene er utfordrende. Jeg liker lys bedre enn mørke. Men jeg vil gjerne fortsette å være i Bodø, bare vi blir enige, da, og det ikke dukker opp tilbud andre steder fra som jeg må forholde meg til. Sånt vet man jo aldri som håndballspiller.

– I to år på rad er du kåret til eliteseriens beste målvakt?
– Jeg trives med det. Jeg vil være den beste. Ikke på grunn av egoet mitt men fordi slike kåringer forplikter og skjerper deg til hele tiden å bli enda bedre, sier Joachim Christensen.

SVEIN SNEFJELLÅ