DET ER NÅ DET GJELDER

BHK kan nå sin første cupfinale i historien med seier over Haslum førstkommende onsdag i Nadderudhallen. BHK er nemlig i sin første semifinale i Norges Mesterskapet (cupen) siden 1994/1995 -sesongen.

BHK startet sesongen sin bra med hele seks seiere på rad i cupen og GRUNDIGligaen, men det var før de møtte Elverum på bortebane i serien og gikk på et surt 3-målstap, 25-22. Ellers har de blå og gule fra Bodø både vunnet og tapt kamper etter det. Etter Elverum-kampen på bortebane, var det FyllingenBergen som kom til Bodø Spektrum. De måtte til slutt se seg slått av et sterkt BHK-lag på banen i andre omgang. Etter første omgang i Bodø Spektrum ledet bortelaget med ett mål, men i andre omgang var det ikke tvil om hvor poengene skulle. De to poengene ble igjen i Bodø og BHK.

BHK startet sesongen også bra i fjor. Fasiten etter samme tid i fjor der BHK hadde spilt syv kamper var denne: seks seiere, en uavgjort og et tap. Seierne kom på rad og rekke i åpningen av sesongen, sett bort ifra uavgjort-resultatet på bortebane mot det nå 1.divisjonslaget Falk Horten.

Etter seks seiere og ett uavgjort-resultat i fjor sa det bom stopp. Onsdagens semifinale motstander, Haslum HK, som da hadde med seg den nåværende utenlandsproffen Sander Sagosen, kjørte over et tappert BHK-lag, og vant til slutt 17-35 i Bodø Spektrum. Men før den kampen i Bodø Spektrum tapte en dårlig utgave av BHK 19-33 mot Runar Sandefjord, også det på hjemmebane. Men som BHK-spillerne som oftest sier: ”Vi har spilt ferdig den kampen, og vi fokuserer nå på neste motstander og kamp”. Og det skal jeg gjøre nå.

To av GRUNDIGligaens største profiler møtes ansikt til ansikt i onsdagens tøffe batalje.

De to tidligere landslagsspillerne for Norge, Børge Lund og Erlend Mamelund møtes igjen til dyst mot hverandre. Sist kamp disse to lagene møttes var også i Nadderudhallen. Kampen ble spilt i mars i år, og BHK visste seg fra en veldig positiv side i den kampen. Stig-Tore Moen Nilsen var kampens beste spiller, og hamret inn hele 10 baller bak en sjanseløs Trond Tjemsland i Haslum-buret. Kampen endte til slutt med BHK-seier 26-24.

Haslum har til nå i sesongen spilt 13 kamper inkludert GRUNDIGligaen, E-Cup og Norges Mesterskapet. Haslum har på de kampene vunnet ni og tapt de resterende fire kampene. I sist kamp for Haslum møtte de formlaget ØIF Arendal til dyst på hjemmebane.

Der tapte Haslum en meget spennende og nervepirrende kamp 19-18. Haslum hadde ikke marginene med seg på slutten da de kunne utlignet til 19-19 bare sekunder før dommerne blåste i fløyten sin.

DÅRLIG ANGREPSSPILL

Forsvarsspillet til Haslum er det ingen ting å si på. Og der skal BHK få bryne seg på noen gode forsvarspillere i Mamelund, Røe og Brännberger. Tre forsvarskjemper som gir alt i duellene.

Men, angrepsspillet til Haslum i år er det ingen ting å skryte av. Det går som regel i enkeltmannsprestasjoner for hjemmelaget, og de går seg ofte fast i bortelagenes forsvarspillere.

Dette sa Haslum-treneren, Tom-Eirik Skarpsno, etter tapet mot ØIF Arendal på hjemmebane til lokalavisen Budstikka:

– Forsvarsspillet er suverent. Men, vi er ikke gode nok offensivt per dags dato, og det må vi bare erkjenne.

Og det må BHK utnytte – BHK må trykke til i alle dueller fra start, og vise publikum og resten av det håndballinteresserte landet hvem som vil mest i alle duellene BHK-spillerne er i.

Guttene fra nord må få i gang igjen Joachim Christensen i målet etter en svak kamp borte mot Halden. Børge Lund, Øyvind Oskarsen, Endre Langaas og resten av BHK-forsvaret må opp på det nivået vi så før kampen på bortebane mot Halden, der BHK rett og slett ble ydmyket med sifrene 36-24. Angrepsspillet til BHK må også opp veldig mange hakk for at BHK i det hele tatt skal ha sjanse på avansement i cupen.

FRIMERKE PÅ STORSKYTTEREN TIL BHK

Stig-Tore Moen Nilsen som har storspilt for BHK til nå i denne sesongen, og denne uken var i Polen med rekruttlandslaget til Norge, ble tatt ut frimerke på tidlig i kampen mot Halden, og hva skjer hvis Haslum gjør det samme?

Får vi da se enkeltmannsprestasjoner fra BHK-guttene eller får vi se ett BHK-lag som har terpet på at unggutten fra Skjervøy faktisk kan bli tatt ut frimerke på allerede fra kampen starter?

Jeg håper og tror at laglederne til BHK, Tobben Evjen, Bjørn Asphaug og Børge Lund har tenkt så langt at BHK´s toppscorer i både serien og cupen faktisk kan bli fratatt muligheten til å score ett eller flere mål i semifinalen. Og da får vi bare håpe på at Børge Lund igjen kan ta skuddansvar, sammen med resten av bakspillerne BHK har.

Hvis Moen Nilsen blir tatt ut frimerke på er det opp til Aziz, Oskarsen, Kongestøl og resten av BHK-guttene å ta ansvar, og levere opp mot årsbeste eller i hvertfall nesten det.

Men dette er i hvert fall sikkert: kampen må spilles, og BHK må vinne kampen for å i det hele tatt kan spille sin første cupfinale i historien i Oslo Spektrum 30. desember.

BHK LAGER EN EKSTRA RAMME RUNDT SEMIFINALEN PÅ BORTEBANE

BHK er i sin første semifinale i cupen siden 1994/1995 sesongen, og i den forbindelse skal BHK gjøre litt ekstra stas rundt kampen og sende ned en reporter til BHK TV.

Det vil komme både intervjuer med spillere og trener/e før og etter kampen, samt LIVE OPPDATERING på Facebook av denne (sannsynligvis) meget underholdene kampen fra Nadderudhallen mellom hjemmelaget Haslum HK og BHK. Kampstart er klokken 19:00 i Nadderudhallen.
GOD KAMP, OG MÅTTE BHK NÅ SIN FØRSTE CUPFINALE I HISTORIEN!

#Samhold #Stolthet #Lojalitet

Eirik Oskarsen