STERK TRO PÅ FINALESPILL

Navn: Håkon André Pettersen

Alder: 18
Plass på laget: Venstrekant, spiller nr. 77

– Det var veldig artig å slå Bækkelaget i kvartfinalen. Vi var forberedt på en tett kamp, men jeg er ikke så overrasket over at det ble seier. Vi har jobbet godt over lang tid. Derfor hadde jeg tro på at vi skulle klare det, sier Håkon André Pettersen.

– Og nå venter Haslum borte?
– Det blir jevnt. Men vi skal ta dem. Vi har løpt og løpt på trening. Det så vi resultatet av mot Bækkelaget. Det tror jeg skal bikke vår vei i semifinalen. Og uansett er ikke Haslum det verste bortelaget. Dette bør gå bra.

– I så fall venter Oslo Spektrum og finalespill?
– Jeg har veldig stor tro på akkurat det.

– Hvordan har overgangen vært for en ung gutt fra lille Lødingen til BHK og Bodø?
– Veldig, veldig stor. Og veldig, veldig moro. Her er alt lagt til rette. Du blir tatt godt vare på og inkludert på en flott måte. I starten var overgangen spesielt stor. Men jeg kom til BHK som gutter-16-spiller og har gått gradene. Det har vært bra.

– Og nå får du også mye spilletid på elitelaget?
– Det har vært litt overraskende og skyldes nok først og fremst skaden til Alexander Westby. Synd for han. For meg var det bare å gripe sjansen, når jeg fikk den.

– Det har gått bra?
– Jeg er fornøyd med egen innsats. Skulle helst ha skåret litt flere mål. Men det kommer vel etterhvert.

– Hva med framtiden på ungdomslandslaget?
– Jeg spiller for BHK borte mot Halden søndag. Så drar jeg rett videre til landslagssamling i Drammen. Jeg har fått være med landslaget hele veien. Jeg fikk en kalddusj i høst da jeg brakk armen og måtte melde avbud til Portugal, og et mulig OL i Kina. Men det kommer forhåpentligvis flere sjanser og nye mesterskap. Jeg står på på trening og håper på det beste, sier Håkon André Pettersen

SVEIN SNEFJELLÅ