KLAR FOR SEMIFINALE I CUPEN

BHK inviterte publikum til Cupfest i Bodø Spektrum, og med over 1200 publikummere til stede ble det nettopp det. Hjemmelaget, som for anledningen var BHK, ledet an kampen, og gikk opp i ledelsen med Jakob Ringdal til 1-0, før Bækkelaget kom seg mer og mer inn i kampen, og med en Nicolay Hauge og Simen Strømberg i god form for gjestene, ville dem det annerledes.

Men dette var en kamp som var spådd skulle bli den mest jevne av alle kamper i kvartfinalene rundt om i landet. Og det ble det. For å si det mildt.

MÅLFEST

Det var langt fra noen enkel motstander som gjestet Bodø Spektrum i dag. Bækkelaget endte på tredjeplass i fjorårets sesong. Denne sesongen ligger de som nummer syv på tabellen. Og det var to gode lag som kjente på hverandres spillestil i første omgang, der BHK tilslutt gikk til pause med ledelse 16-15, etter scoring av Stig-Tore Moen Nilsen fem sekunder før fløytesignalet gikk.

BSK ledet an kampen i store deler av første omgang, og nevnte Hauge og Strømberg scoret 6 mål hver for gjestene.
FORRYKENDE START PÅ ANDRE OMGANG

Joachim Christensen sto nok en gang en fantastisk kamp for BHK. Det samme gjorde Binai Aziz og Endre Langaas. Endre Langaas ble kåret av en lokal jury til BHK´s beste spiller, men den skulle han kanskje også delt med Aziz og Christensen som heller ikke gjorde noen dårligere kamp for vertene.

Christensen leverte som det sang etter, og reddet skudd på skudd i andre omgang. Aziz og Langaas ville heller ikke være noe dårligere dem heller, og med 10 mål hver på de to BHK-spillerne skulle det mye til om ikke BHK fikk sikret seg semifinaleplass.

Etter 7 spilte minutter av andre omgang ledet BHK med 5 mål, og det ville BSK gjøre noe med. Noen minutter senere var ledelsen sunket til bare ett mål i favør BHK. Men derifra og ut var det ingen tvil om hvor den gjeve semifinaleplassen skulle. Binai Aziz satte inn det viktige 22-20 målet til BHK 14 minutter ut i andre omgang.

Selv om det i sluttminuttene ble flere tekniske feil og bomskudd av BHK-gutta, kan de nå feire semifinaleplass etter seier 29-25 over Bækkelaget.

Vår utskremte reporter i Bodø Spektrum fikk ett kortfattet og ganske godt svar av en middels fornøyd Skjervøy-gutt etter kampen:

– Vi vinner fortjent i dag, og Aziz, Langaas og Christensen var helt outstanding. Publikum var også helt fantastiske i dag, men jeg håper på enda flere neste hjemmekamp som er mot Lillestrøm TH, 9. November i Bodø. Det er så deilig å være klar for semifinale, avslutter Stig-Tore Moen Nilsen.

Men før det venter en kanskje tøffere kamp på bortebane for BHK. Halden står på motsatt banehalvdel førstkommende søndag klokken 17:30, og den oppdaterer vi som vanlig på vår Facebookside: Bodø Håndballklubb.

For å se mer om dagens kamp: klikk deg inn på vår Facebookside, der vi oppdaterte BHK seieren direkte!

Etter kampen var det trekning i håndballextra studio.

BHK møter Haslum i semifinalen i Nadderudhallen.