MOEN NILSEN FØR KVARTFINALEN MOT BÆKKELAGET

Bare merk deg navnet før som sist. Stig-Tore Moen Nilsen har storspilt for BHK de første kampene av årets sesong. Unggutten har scoret imponerende 43 mål i serien og hele 16 mål på to kamper i Cupen. Skjervøy-gutten har nylig blitt belønnet for spillet sitt med uttak til rekrutt-landslagets samling i Polen i slutten av oktober. Så valget falt på han da BHK.NO ville ha én mann å prate med før onsdagens kvartfinale i cupen hjemme mot Bækkelaget.

Dere har startet sesongen bra, og ligger foreløpig på en fin andreplass i serien bak Elverum på målforskjell. Hva tror du er grunnen til at dere ligger så høyt oppe etter seks spilte kamper i årets GRUNDIGliga?

-I år har vi tatt et stort steg spillemessig. Vi har småpirket på systemet som Børge (ref. Børge Lund, spillende trener) kom inn med foran fjorårets sesong, og alle spillere har hatt en fin utvikling jevnt over foran denne sesongen. Ikke minst har kvaliteten og intensiteten på treningene økt i år.

Etter seks spilte kamper i fjor sa det bom stopp. Både angrep- og forsvarsspillet fungerte overhodet ikke, og dere gikk på flere store og sure tap, både på hjemme- og bortebane. Hvordan skal dere klare å holde intensiteten og gløden oppe for å ikke rakne slik som dere gjorde i fjor?

 

Vi må kjenne på godfølelsen vi får etter hver seier, og legge den bak oss på neste trening. For å oppnå gode resultater i både serien og cupen må vi nullstille oss til trening etter både seier og tap.

Nilsen sier videre at det er viktig å tenke fremover på neste kamp, og at alle i troppen er noen ”vinnerskaller” som hater å tape kamper.

Du har scoret 43 mål i serien for BHK i år, og du ser bare bedre og bedre ut for hver kamp du spiller. Hvilke endringer har du gjort med deg selv både på og utenfor banen, for å prestere slik som du gjør for øyeblikket?

– Jeg har trent veldig bra i år, og fått sjansen av trenerne i både forsvar og angrep, etter at vi fikk en ny venstrehendt bakspiller til klubben (Erlend Sund). For min egen del i fjor, følte jeg at starten på sesongen var dårlig, men jeg syntes jeg kom meg bedre med i spillet etterhvert som kampene kom på nyåret. Den hardtskytende venstrebacken forteller videre:

– Jeg prøver å ha 100 prosent innsats på hver trening. For det man gjør på trening, gjør man som oftest i kamp.

 

Bækkelaget kommer til Bodø med stor selvtillit innad i troppen etter at dem slo Haslum på hjemmebane forrige serierunde. Hva skal dere gjøre for å stoppe blant annet storscoreren til deres, Simen Strømberg?

– Jeg vet han scoret 12 mål hjemme mot Haslum i forrige serierunde. Men, én spiller kan ikke vinne kampen mot oss alene.

Har du troen på avansement til semifinale i cupen?

-Ja.

Hvordan skal dere klare det?

– Vi skal fortsette sånn som vi har spilt de siste kampene, bortsett fra Elverum kampen, der vi gikk på et 3-målstap på bortebane. Vi må få mer i gang kantene, og stå bra i forsvar. Så kommer angrepsspillet vårt etter det.

I sist serierunde mot FyllingenBergen kom dere skjevt ut og lå under med ett mål til pause. Det var en kamp som var preget av mange tekniske feil i angrep og mye bomskudd. Hva skal dere gjøre for å unngå en slik omgang på nytt?

– Vi var ikke nok fokuserte i første omgang, og vi må slippe ned skuldrene og spille håndball som vi er kjent for. Og da kommer ikke de småfeilene vi gjorde i første omgang hjemme mot FyllingenBergen. Før han kommer med en oppfordring til Bodø-publikummet:

– Møt opp i Bodø Spektrum til cupfinale-fest på onsdag, og hjelp oss til seier og avansement til semifinale i cupen. Jeg håper og har troen på over 2000 tilskuere, og ett publikum i ekstase etter kampen. Jeg skal i hvertfall gjøre mitt beste for å sikre en semifinaleplass, og seier til BHK.

Neste hjemmekamp:
Bodø HK – Bækkelaget Håndball Elite
Onsdag 22. oktober, 17:30
Bodø Spektrum


EIRIK OSKARSEN