SVÆRT KAMPSUGEN NÅ

 

Navn: Vetle Eck Aga
Alder: 21
Plass på laget: Bakspiller, nr 4, kaptein

– Jeg begynner å bli ganske kampsugen nå. Det er ikke bare bare å måtte ta det med ro, mens laget gjør det kjempegodt både i serie og cup, sier Vetle Eck Aga.

Stortalentet er kommandert til hvile etter at det ble konstatert betennelse i hjerteposen.

– Hvordan går det med deg nå?
– Jeg har det fint, forholdene tatt i betraktning. Jeg er på bedringens vei. Jeg skal på kontroll på sykehuset heldigvis mandag og ikke fredag den 13. Jeg satser på å bli friskmeldt da.

– Hvordan har det vært å se på laget fra sidelinjen?
– Kjedelig. Jeg blir jo rastløs. Men jeg har vært og sett på treningene og på kampene. Om det er tøft å bivåne det hele på avstand,har jeg jo ikke hatt noe valg.

– Vet du hvorfor du fikk betennelsen i hjerteposen?
– Det er det store spørsmålet og jeg vet ikke svaret. Det kan ha vært noe banalt, en halsbetennelse, en lungebetennelse jeg ikke har merket noe til før den slo seg på hjerteposten.

– Har du vært redd?
– Ikke egentlig. Men det er jo litt spesielt. Hjerteposten pakker inn selve hjertet. Jeg må jo ta det alvorlig og unngå at det skjer igjen.

– Hvor mange kamper frykter du å miste?
– Maks fire, om det går som jeg håper på kontrollen. Så kan jeg ikke bare stupe ut i trening og kamp som om ingenting var skjedd. Jeg må ta det gradvis på veien tilbake og er innstilt på det.

– Og hva sier du til at BHK har prestert prima uten din deltakelse?
– Morsomt og flott. Jeg skulle jo aller helst vært med, da. Men det er fint at det går godt. Det er laget det handler om, ikke enkeltspillerne.

– Hva er dine sportslige ambisjoner som friskmeldt og tilbake for fullt?
– Å prestere godt på klubblaget. Så har jeg spilt på aldersbestemte landslag siden jeg var 15 og også på rekrutteringslandslaget. Ambisjonen er å bli A-landslagsspiller.

SVEIN SNEFJELLÅ