VETLE ECK AGA SATT UT AV SPILL

BHK sin sentrale bakspiller Vetle Eck Aga (20) får ikke spille cupkampen mot Halden onsdag. Kanskje ryker også flere kamper. En betennelse i hjerteposen har satt Aga ut av spill.

– Veldig kjipt, sier Vetle Eck Aga selv.

– Trasig. Men vi gambler ikke med helsa til spillerne våre, sier daglig leder og fungerende lagleder i BHK, Bjørn Asphaug.

Det var etter kampen mot Runar søndag at Aga kjente at ikke alt var som det skulle være.

SMERTER
– Jeg var veldig andpusten og hadde smerter i brystet, forteller Aga som ble sendt på legevakta for sjekk. Dagen etter var Aga hos fastlegen og ble sendt videre til sykehuset.

– Jeg lå inne over natta og det ble tatt en del tester. Det ble konstatert betennelse i hjerteposen. Det er ikke farlig, men jeg er nødt til å ta det med ro og få betennelsen bort, sier han.

TRE UKER
Vetle Eck Aga har fått beskjed om å ta det helt med ro de neste tre ukene.

– Det forholder jeg med til, selvsagt, selv om jeg mer enn gjerne skulle ha spilt mot Halden. Så får vi se hvor mange kamper jeg kommer til å gå glipp av. Jeg håper det ikke blir så mange, men jeg er nødt til å ta tiden til hjelp, sier Aga.

-Det må klubben bare ta til etterretning, selv om vi mer enn gjerne skulle hatt Vetle på laget onsdag. Vi håper han blir frisk raskt og skal nok funne løsninger på utfordringer for den tiden som er nødvendig, sier Asphaug.

IKKE REDD
– Jeg var aldri redd, selv om jeg forsto at noe var galt da pusten sviktet og smertene kom. Det jeg lider av nå, er ikke farlig, men det krever ro mens betennelsen behandles. Jeg forholder meg til det.

Så kunne det jo vært så mye verre med smerter i brystet og hjertet. Det var det heldigvis ikke denne gangen. Nå får jeg kjempe mot betennelsen i denne omgang. Så lover jeg å komme sterkt tilbake, forhåpentligvis om ikke altfor lenge, sier Vetle Eck Aga.

av Svein Snefjellå