VANT THRILLER!!

1 måls seier på Stord

Stord-BHK 24-25) Tobben Evjen kjente pulsen godt i de hektiske sluttminuttene på Stord. BHK vant dramaet 25-24.

– Det ble en ordentlig tøff batalje, en slitekamp. Mellom to fysisk tøffe lag som fightet. De kom best i gang. Vi gjorde en del dumme feil i forsvar før hvilen. Kanskje skyldes det mangel på tryggheten det gir å ha publikum i ryggen? Ikke vet jeg. Men vi gjorde en del strukturelle feil, og slapp inn noen lette mål, sier lagleder Tobben Evjen.

Men Binai Aziz var sikkerheten selv da han kom inn for å ta seg av straffene, og sørget for 14-14 til pause.

– Vi visste at vi bare måtte fortsette å løpe, så ville de bli slitne. Vi skal være bedre trent enn Stord, sier Evjen.

BHK ledet med tre en periode i andre omgang, men Stord kjempet seg tilbake og sluttminuttene ble et realt håndballdrama.

– Da de ledet 24-23 kort tid før slutt sa jeg til Jokke «nå trenger jeg tre redninger». Og så stengte han målet, godt hjulpet av et forsvar som ga ham gode arbeidsvilkår. Vi fikk de scoringene vi trengte på en kontring ved Jakob (Heian Ringdal) og et gjennombrudd ved Stig Tore (Moen Nilsen). Det føltes fantastisk å gå i garderoben etterpå, forsikrer Evjen.

– Er det tilfeldig at BHK har vunnet begge kampene med deg tilbake på laglederbenken?

– Det var en kollega, en trener i eliteserien sendte melding etter kampen: «Gode coacher vinner alltid jevne kamper». Men jeg skal dele æren med Joachim i dag, smiler Tobben Evjen.

– Det er artig å kjenne at pulsen slår. Godt å være med igjen, legger han til.

Feiret med Halvdan

– Det ble mye roping og synging i garderoben. Vi har fått oss ny seierssang. «Hver gang vi møtes», med Halvdan. Den fungerer godt, gliser Vetle Eck Aga etter den sterke borteseieren.

– Det var ekstremt deilig å få den. Stord borte er en kamp man alltid forventer at skal bli tøff. Det er lang reise og de er sterke hjemme. Klart det gir en deilig følelse å gå i garderoben etter å ha slått dem, fortsetter BHK-kapteinen.

Toppscorer på kanten

Selv sørget han for mange av gjestenes mål. Kun en spiller scoret mer i kampen: lagkamerat Jakob Heian Ringdal.

– Jeg fikk satt de tre første, og da får du automatisk god følelse. Så bytta de keeper og da brant jeg to. Men så satte jeg resten, smiler seksmålscoreren.

24-åringen opplevde at kampen ble akkurat så tøff som ventet.

– Vi visste at de kom til å gå ut i 110. For Stord var det første match på hjemmebane. Så vi var forberedt på at det kom til å bli tett og jevnt, og det ble akkurat sånn. Det oppleves veldig deilig å komme herfra med to poeng, forsikrer Heian Ringdal.

Full poengpott

Med hjemmeseier mot Arendal og borteseier på Stord har BHK tatt full poengpott så langt.

– Det er helt strålende det. Jeg føler vi har tatt store steg som lag sammenlignet med sesongstarten i fjor. Nå sitter spillet bedre. Vi er mye mer bevisst på hva vi driver med. I fjor hadde vi mer flyt. Nå er vi tryggere. Følelsen er mye bedre nå. Det tror jeg hele laget kjenner på, sier høyrekanten.

Kaptein Aga kjente også litt smerte.

– Jeg sliter fortsatt litt med foten. Den er ikke helt god. Men jeg spilte lenge og mye. Det gikk fint. Man må bare passe på å ise ned så fort som mulig og få behandling. Så skal det gå bra. Jeg kjente litt smerte, men det hemmet meg ikke, sier Aga.