-OG MATCHBALLEN ER LEVERT AV….

De to siste sesongene har Jan Helgesen og Joker Vestbyen levert matchballene til BHK sine hjemmekamper. Kjøpmannen i Hernesveien er klar for en sesong til.

-Jeg er opptatt av idrett. Vi er en liten bedrift, men vi vil gjerne bry oss om det som skjer lokalt, både på elitenivå og i arbeidet for barn og ungdom, sier Helgesen.

Når vi besøker den populære butikken på hjørnet, er det en problematisk bestilling av Raud fiskekaker og fiskepudding som plager kjøpmannen.

– At det enkle skal være så vanskelig i blant, sukker han.

TIL TJENESTE
Om Vestbyen er hjemmebanen ser jokeren langt videre, både når det gjelder eget kjøpmannskap og ønsket om å bidra på andre områder.

Joker Vestbyen omsetter for 20 millioner kroner.

– Vi hadde 160.000 kunder innom siste år. Det er tre ganger Bodøs befolkning. Så har vi aldri stengt. Butikken er åpen alle dager året igjennom, sier han.

Jan Helgesen kom i kontakt med BHK for 25-30 år siden.

– På grunn av to nevøer som var aktive. Siden har jeg fulgt med klubben.

STAS
Jeg synes det er stas at Bodø markerer seg på elitenivå både i håndball og fotball. Det gjør det attraktivt å bo her, sier han.

Joker Vestbyen sponser idrett i hundretusenkroners-klassen.

– Vi er ikke bare leverandør av matchballer til BHK. Støtten kan også dreie seg om ost og vaffelmiks og andre matvarer til turneringer. Eller når skolen i nabolaget trenger refleksvester.

Ikke de store bidragene alltid, men litt hjelp her og der. Det skulle bare mangle.

Jeg synes BHK har vært dyktige, ikke bare på elitenivå, men også i innsatsen for de yngre. Så får det være vårt lille oppgave å levere gode baller med nok luft for at laget kan fortsette å gjøre oss stolte, sier Jan Helgesen.

Tekst og foto: Svein Snefjellå