BHK STYRKER LAGET MED TOPPTRENER

Tekst: Svein Snefjellå

Anders Fältnäs blir ny assisterende trener og lagleder i BHK denne sesongen. Fyllingens suksesstrener de siste åtte årene, hadde egentlig lagt håndballen på hylla, men lot seg friste av tilbudet fra Bodø.

– Opplegget jeg fikk presentert, gjorde meg veldig gira. Hallen i Bodø er den beste i Norge å spille i. Jeg har kjent Børge Lund lenge og ser et stort potensial i BHK. Det er kjekt å være her nå. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Fältnäs.

Han dro rett på trening mede BHK som startet oppkjøringen til serien i går.

PÅ ØVERSTE HYLLE
– Vi har sikret oss en trenerkapasitet på aller øverste hylle. I tillegg til å vinne stort sett det som er mulig i Norge, har han vært trener i Bundesliga i Tyskland og på øverste nivå i Danmark, sier daglig leder i BHK, Bjørn Asphaug og Tor Arne Aga som har vært sentral i jakten på ny assisterende trener og lagleder etter Geir Daniel Larsen.

– Vi har lett etter en ressurs for BHK og for andre klubber i Nordland. En som har kunnskap og erfaring fra aller øverste nivå, en med aura og faglig dyktighet, en kampleder og inspirasjonskilde, og ikke minst, en som er veldig tydelig fra benken.

Det har vi til de grader lykkes med, sier Aga.

SJEF
Børge Lund skal fortsatt være spillende hovedtrener.

– Det er mine ideer og prinsipper som ligger til grunn for treningen, understreker han.

Anders Fältnäs skal bidra mede inspirasjon og faglig påfyll og være den som leder laget i kamp.

– En rolle jeg stortrives i, sier han.

Den nye assistenttreneren og laglederen skal fortsette å bo i Bergen der hann har begynt i ny jobb i sommer. Han vil pendle til Bodø og tiltrer for fullt i BHK fra november.

I mellomtiden skal Bjørn Asphaug og Tobben Evjen bistå Børge Lund.

 

 

 

Avisa Nordlands artikkel leses her