2 MÅLS TAP

BHK tapte borte mot Bækkelaget onsdag. Nå er de blågule avhengig av Elverums hjelp for å nå semifinalen i sluttspillet.

Ung og stressa

Med ettmålstap eller bedre, ville BHK vært herrer over egen skjebne. Med 34-32, som sluttresultatet ble i Oppsal arena i går, må Børge Lunds mannskap ta poeng borte mot ØIF Arendal i siste kvartkamp, for å ha håp om avansement.

– Det var bittert at det ble tap i det hele tatt. Men sånn som kampen utviklet seg, selv om vi lå med knekt rygg i midten av andre omgang, hadde vi god tro på det vi holdt på med. Vi hadde ballen på slutten, og kunne fort fått det ene målet vi trengte. Men vi ble nok litt for ung og stressa i akkurat den situasjonen, medgir Geir Daniel Larsen.

Bra offensivt

BHK fikk en god start på kampen, og ledet ved flere anledninger med tre mål. Men bakover gikk uvanlig mange baller inn, og mot slutten av omgangen overtok hjemmelaget ledelsen.

– Vi var ikke gode nok bakover i denne kampen. Angrepsspillet var tidvis bra. Det var forsvarsspillet som sviktet, fastslår BHK-kaptein Vetle Eck Aga.

Mot slutten av den første omgangen, måtte gjestenes skadeplagede keeper Joachim Christensen gå og sette seg på benken og la Adrian Radulescu overta.

– Jokke fikk føling med skaden han har hatt i hoften, og følte ikke at han kunne fortsette, forklarer Larsen.

Strømberg herjet

Til pause sto det 20-18, men vertenes forsprang ble stadig større. Simen Strømberg herjet for vertene, og ga seg ikke før han hadde satt hele elleve baller i BHK-målet.

For BHK satt både skudd og innspill tidvis for dårlig etter hvilen, men laget hevet seg og presterte etter hvert en meget bra sluttspurt. Å legge om til et mer offensivt forsvar i siste del av omgangen skulle vise seg å være et smart trekk.

– Det siste kvarteret spilte guttene 5-1-forsvar som om de aldri skulle gjort annet. I etterpåklokskapens lys skulle jeg selvfølgelig ha gjort det trekket tidligere, sier Larsen.

– Vi fikk stykket spillet deres mer opp. Og når vi lå lenger fram i banen fikk vi kortere vei oppover. Men vi har jo vanligvis et veldig bra 6-0-forsvar, poengterer Eck Aga.

Mesterlig opphenting

BHK hentet seg mesterlig inn. Takket være godt defensivt spill, og en Binai Aziz i scoringsform, hadde gjestene muligheten til å utlikne da drøye minuttet gjensto.

Børge Lund spilte ut til Sander Thorbjørnsen på høyrekanten, men skuddet gikk i stolpen.

I det påfølgende angrepet lyktes Christian O’Sullivan i å score. Dermed ledet Bækkelaget igjen med to. Stig Tore Moen Nilsen traff ikke på sitt forsøk da sju sekunder gjensto. Dermed står lagene nå likt både hva poeng og målforskjell i innbyrdes oppgjør angår.

Hvilket betyr at Bækkelaget har initiativet før lagenes siste kvartfinalekamper. Reglene er nemlig tydelige på at ved poenglikhet, skal det best plasserte laget i Postenligaen gå videre.

Beholder troen

BHK møter ØIF Arendal i siste sluttspillkamp søndag. Bækkelaget møter et Elverum-lag som ikke har avgitt ett eneste poeng hittil i sluttspillet.

– Elverum er et veldig godt håndballag, men de er allerede videre, poengterer Simen Strømberg overfor Tv2.

– Vi må gjøre vår jobb, og så får vi ta det som det kommer. Vi går for to poeng borte mot Arendal, også er det fullt mulig at Elverum har lyst til å spille på seg selvtillit inn mot semifinalen, sier BHK-kaptein Vetle Eck Aga.