KONTINUITETEN PÅ PLASS I BHK

Trener Børge Lund får med seg de aller fleste brikkene videre også neste sesong.

Tidligere år har BHK måttet skifte ut store deler av mannskapet fra den ene sesongen til den andre. Det unngår man foran kommende sesong. Bortsett fra Rikard Olsson, som legger håndballen på hylla ved sesongslutt, blir de aller fleste med videre. I løpet av noen få dager har Stig Tore Moen Nilsen og Binai Aziz signert nye toårskontrakter. Fra før av er det klart at superkeeper Joachim Christensen har kontrakt ut neste sesong.

Forutsigbart for treneren. Det samme har strekspiller Endre Langaas, som har tatt store steg denne sesongen. Kaptein Vetle Eck Aga har også kontrakt som gjelder ut kommende sesong. De to keivhendte høyrekantene Jakob Heian Ringdal og Sander Thorbjørnsen, som kom til klubben foran denne sesongen, har også kontrakt ut neste sesong. Det samme gjelder venstrekant Alexander Westby. Magnus Kongestøl, som ble hentet inn igjen midtveis i denne sesongen, er også klar kommende sesong. Spillende trener Børge Lund har kontrakt i ytterligere to sesonger med de blågule. Det betyr at treneren allerede nå vet meget godt hvilken stall han rår over neste sesong.

Positiv utvikling. Flere av de unge spillerne har hatt en svært positiv utvikling denne sesongen. Ikke minst strekspiller Endre Langaas. Forrige sesong stoppet trønderen på 28 seriemål fra linja. Før siste seriekamp mot Stord på bortebane står Langaas nå med solide 69 scoringer for BHK. Stig Tore Moen Nilsen stoppet på 33 mål i sin debut i eliteserien sist sesong. Denne sesongen har den talentfulle bakspilleren hamret inn 66 nettkjenninger en serierunde før slutt. Kaptein Vetle Eck Aga scoret hele 94 seriemål forrige sesong. Hans første i eliteserien. Etter 26- 25-seieren hjemme mot Fyllingen er Eck Aga oppe i 95 scoringer. Ekstra gledelig er det at samtlige scoringer fra Langaas, Moen Nilsen og Eck Aga er spillemål. Ingen av dem har scoret fra straffemerket. Den jobben er det svenskene Rikard Olsson og Binai Aziz som har delt broderlig seg imellom de siste sesongene. – Viktig med samhandling. De fleste brikkene er på plass med tanke på neste sesong. En stor fordel ifølge sportslig leder, Tor Arne Aga. Vi vet hva vi har, og vi vet at vi har mange spillere som fortsatt er i positiv utvikling. Håndball er en krevende idrett, spesielt i forhold til samhandling. Nå får denne gjengen enda en sesong sammen. Da blir samhandlingen enda bedre, og det er en stor fordel, forsikrer han. Aga utelukker ikke at klubben henter noen unge talenter i tiden som kommer, men BHK ønsker ikke å risikere noen økonomisk baksmell ved å satse mer penger enn man får inn i klubbkassa. – Vi forholder oss til det budsjettet vi har. Vi har en meget god stall på plass. Vi må utvikle oss videre med de spillerne vi allerede har her, smiler han.