BINAI AZIZ

Fortsetter i BHK

Binai Aziz er mer opptatt av trivsel enn det å tjene store penger på håndball.

Dermed ble det etter hvert en enkel avgjørelse å ta for den svenske balleleganten, da han skulle bestemme seg for å fortsette i BHK eller ikke?
– Jeg trives med alt i byen og klubben. Alt ligger til rette. Jeg har gode kompiser. Jeg trives godt i byen. Vi har et godt opplegg rundt laget. Vi har
gode treningsmuligheter.
Alle forutsetninger er til stede for at laget og jeg selv skal utvikle oss videre, forklarer Aziz.

Er ingen nomade. Han kunne forlatt Bodø og BHK til fordel for Sverige eller Danmark for å tjene enda mer penger. Heldigvis for BHK-fansen tenker ikke Binai Aziz sånn.
– Jeg har spilt hele min karriere i svenske LIF Lindesberg. Etter sju sesonger på Alaget hadde jeg lyst til å prøve noe helt nytt. Valget mitt falt på BHK. Nå er vi i siste del av min andre sesong i klubben, sier Aziz og fortsetter: – Jeg ønsker ikke å bli noen klubbnomade som hopper fra klubb til klubb. Jeg liker kontinuitet. Derfor er jeg veldig glad for å fortsette i denne klubben.

Fin ramme i Bodø. Han ser det som en stor fordel å spille for et lag som BHK. Iallfall sammenlignet med klubber i Oslo, Stockholm eller Göteborg. – De er alle store byer hvor du som håndballspiller drukner i mengden. Jeg synes ikke det er stas å møte Bækkelaget eller Haslum på bortebane foran 300 tilskuere, slår bakspilleren fast og legger til: – I Bodø har vi mellom 1500 og 2000 tilskuere. Da blir det en helt annen ramme på kampene.

Mye å lære. BHK tok store steg i hans første sesong i BHK med Jesper Svensson som trener. Utviklingen har fortsatt under Børge Lunds ledelse denne sesongen. Selv føler svensken han fortsatt har mye å lære på håndballbanen. – Børge Lund har en voldsom erfaring fra sine år som proff i Tyskland. Av og til er det bare å se på ham, så lærer jeg noe nytt. Det er et annet fortrinn med å fortsette i BHK, påpeker han.

– Ting tar tid. Den nye treneren har innført en ny måte å spille angrep på. Han har også justert en del forsvarsmessig. I løpet av de fire siste kampene har laget tatt sju av åtte poeng. Ingen tvil om at spillerne etter hvert begynner å bli vant til de nye systemene. – Det tar tid å drille inn nye system. Ting fungerer bedre nå, men vi kan fortsatt bli enda bedre. Det gleder jeg meg til å bidra med, sier Aziz.

Store forskjeller. Familien hans kommer opprinnelig fra Kurdistan. Selv er han født og oppvokst i Sverige. For Binai Aziz har det faktisk vært en interessant overgang å bli kjent med den norske levemåten. – Det er noen forskjeller mellom livet i Sverige og Norge, smiler han. – Kan du nevne noen konkrete eksempler? – I Sverige er det fullt liv i byen på søndager. Hele familien er på tur og shopper. I Norge er det helt dødt. En annen ting er lunsj. I Norge spiser man alltid brødskiver til lunsj. I Sverige er det utelukkende varm mat når vi lunsjer, gliser han og da har han ikke kommet til prisforskjellene enda: – Det er mye dyrere i Norge. I Sverige kunne jeg gå i butikken å kjøpe det jeg ville. I Norge må jeg faktisk se på prisene før jeg handler. De forandrer seg hele tiden også. Her må man følge med. Priser eller ikke. Binai Aziz har bestemt seg for å bli i BHK i ytterligere to sesonger. Han har signert en såkalt ett pluss ettårskontrakt. – Det var et enkelt valg. Drømmen er å nå helt til topps med BHK. Det kan vi klare, avrunder toppscoreren.