VI KOMMER TILBAKE!!!

«- Dette er bare helt fantastisk. At det kommer 500 mennesker på en treningskamp på Fauske og lager så mye stemning er over all forventning, smiler markedsjef Heitmann i BHK.»

Han skryter også over arrangøren og melder om fornøyde tilbakemeldinger fra spillerne. Salten Aqua-sponsor og Geir Wenberg var også fornøyd med et nytt idrettsarrangement som trekker folk. – Folk kom også tidlig, en halv time før kampen. De spiste sushi og koste seg. Jo flere arrangement som samler folk jo bedre. Det er bra om håndballinteressen kan ta seg opp i Indre Salten.


Og da er vi inne på noe som nettopp kan bidra til det. Heitmann sier at de skal gjøre sitt ytterste for å komme tilbake til Fauske og idretthallen i løpet av våren. 

Vi må ha som mål å ha en kamp av betydning her, altså en toppkamp. Vi skal komme oss til sluttspillet, så vi får se hva vi får til. Det blir også håndballskole til sommeren i BHK-regi for syvåringer og oppover til rundt 11 år på Fauske, for å rekruttere flere til håndballsporten. – Men da er det også kjempeviktig at foreldre bidrar i den videre oppfølgingen som trenere, sier Geir Wenberg. Han oppfordrer folk med håndballerfaring til å tenke over saken. Foreldreengasjement er kjempeviktig for å få til dette.

– Det går an å trene i lag med ungene, og selv få godt treningsutbytte. Det har jeg gjort selv innen for flere grener,som trener i fotball og bryting.

Nå var det topplaget Elverum som var sterkest på banen i treningskampen. Selv om BHK hadde gleden av å skåre det første målet, så ble de tatt igjen og forbigått i allerede i det andre spilleminuttet. Da lagene gikk til pause ledet Elverum med fem mål og stillingen var 13-18. Undertegnede synes likevel det var en underholdende kamp, hvor det ble skutt mye på mål. Elverums keeper reddet dog flere skudd mot mål enn BHKs målmenn. Det ble flere straffer, utvisninger og gule kort. Ut i andre omggang spilte BHK veldig godt det første kvarteret og stillingen var 22-23 før Elverum skjerpet spillet igjen og spiste flere mål enn hjemmelaget. 32-27 ble det endelige resultatet. Børge Lund fikk vi kun se trenerbenken.

 

På tribunene og langs ved løpebanen vaiet det flagg, det ble ropt, heiet og slått med papirvifter. Speaker og musikk gjorde sitt til at det ble liv og røre.

 

Mange syntes det var supert å få se elitehånball på Fauske. – Dette var spennende, sa Frode Fjeld (18)rett etter kampen. Han har ikke sett en ordentlig håndballkamp live før og bestemte seg for å få med seg kampen med en gang han hørte om at den skulle være. – Dette frister så klart til å se mer håndball, sier den fauskeværingen som selv spiller fotball.

 

   

Søndag spilte BHK i Spektrum og gutta fikk sin revansje fra lørdag og vant 34-32.