SEIER!!

Etter en tung start på kampen mot Viking onsdag, snudde hjemmelaget matchen og vant komfortabelt 29-22 i Bodø Spektrum.

Bortelaget reiste nordover etter et braktap mot Elverum sist helg, og tok tak i kampen fra første kast. Gjestene ledet 6-2 allerede etter ti minutter, og vertenes trenerteam så seg nødt til å ta timeout etter en meget rufsete start.

Drikkepausen gjorde hjemmelaget godt, for vertene gikk gjennom de neste ni minuttene uten å slippe inn mål. Bodø kom tilbake i kampen, og dro etter hvert ifra et noe passivt bortelag. De blå gikk tilslutt av parketten med en sterk sjumålsseier.

Rufsete innledning

Vertene slet med å finne rommene i et kompakt Viking-forsvar innledningsvis, samtidig som kommunikasjonen i det bakre leddet sviktet. De refleksfargede gjestene gjorde til tider som de ville, og tvang Jesper Svensson til å ta timeout allerede etter ti minutter.

– I timeouten fikk vi beskjed om å ta et steg opp og samle oss litt, og slutte å være nervøse for å vinne. Det var vi ikke, så da vant vi, sa Alexander Mevatne fornøyd etter kampslutt.

Vertene kom opp i ryggen på gjestene etter drikkepausen, og lagene fulgte hverandre tett frem til pause. Få minutter før hvilen satte Binan Aziz inn to kjappe scoringer for hjemmelaget, som dermed gikk til hvilen med en 12-10-ledelse.

Økte ledelsen

Lagene fulgte hverandre tett også i andre omgang, men gjestene klarte aldri å ta igjen de to målene hjemmelaget ledet med. Utover i omgangen så økte hjemmelaget tempoet, og dermed klarte ikke Stavanger-laget å henge med.

På det meste var Bodø ni mål foran gjestene, men Viking pyntet noe på resultatet de siste to minuttene. Gunnar Blombäcks menn gikk på sitt tredje strake tap, mens vertene tok sin første seier for sesongen.

– Vi var kanskje ikke nervøse, vi var bare litt for unøyaktige. Vi har jo masse publikum i ryggen, så vi klarer å løfte oss, konstaterte Mevatne, som var svært delaktig i snuoperasjonen i kveld.