EKSTATISK STEMMNING I BODØ SPEKTRUM

Uavgjort mot Drammen i serieåpningen

De nyopprykkede vertene ledet i store deler av kampen, og hadde en tremålsledelse med ti minutter igjen å spille.

Dessverre for hjemmelaget kom drammenserne tilbake i matchen de siste fem minuttene, og kunne tilslutt juble for et poeng i serieåpningen. Kampen i Bodø Spektrum endte tilslutt 22-22, etter at Lislerud Hansen scorte det siste målet for bortelaget.

Treg start

Det var to nervøse lag som gikk ut på parketten til kampstart. Det tok fire minutter før det første målet ble registrert, og derfra var det drammenserne som tok initiativet i den første omgangen.

En opplagt Christensen i BHK-buret hadde en redningsprosent på 55 % de første 30 minuttene, og var med på å snu resultatet før pause. Vertene dro ifra de siste fem minuttene, og kunne gå til pause med en 13-10-ledelse.

Dramatisk avslutning

Hjemmelaget hadde god kontroll på kampen i store deler av andre omgang, og hadde en 20-17-ledelse med ti minutter igjen å spille. Vetle Eck Aga og Binan Aziz styrte showet for hjemmelaget offensivt, og endte opp med fire lekre scoringer hver.

1876 tilskuere fikk med seg en dramatisk avslutning på kampen. BHK lot bortelaget komme inn i matchen igjen, og gjorde en del unødvendige feil i angrepsspillet. Lislerud Hansen & co tok vare på mulighetene, og utlignet til 22-22 med et minutt igjen å spille.

Bodø HK hadde muligheten til å sette inn den avgjørende scoringen i sluttsekundene, men stresset for mye i det avgjørende øyeblikket. Det hele endte med en siste avslutningsmulighet for bortelagets Eirik Noreng, som Christensen reddet sikkert. Hjemmelagets keeper endte opp med en redningprosent på 53 % på den offisielle statistikken.

Fantastisk stemning

Det var elektrisk stemning i Spektrum hele kampen, og publikum fikk se et heltent BHK-lag som var veldig dyktige defensivt i dag. Drammenserne slet veldig med å komme til, og begge lag måtte altså nøye seg med 22 scoringer hver.

Det var et noe skuffet hjemmelag som gikk av parketten etter dagens match. Vertene var det beste laget i store deler av kampen, og var kun noen urutinerte feil fra en perfekt start på comebacket i Postenligaen. Det endte altså med et poeng til begge lag i seriepremiéren.

Bodø: Lars Eggen Rismark 0, Endre Langaas 1, Jan Ivar Buljo 1, Rikard Olsson 3, Stig Tore Moen Nilsen 0, Magnus Kongestøl 1, Jonathan Tygesen 2, Joachim Christensen 0, Anders Bertsen 0, Øyvind Oskarsen 0, Fredrik Josefsson 3, Vetle Eck Aga 4, Binan Aziz 4, Alexander Mevatne 3.

Drammen: Erik Skifjeld Alm 0, Lars Erik Bjørnsen 2, Jan-Richard B. Lislerud 7, Henrik Jakobsen 3, Magnus Nørstebø 5, Nikolaj Mehl 1, Ronald Putans 1, Eirik Nordeng 0, Andre Tønnesen 0, Jarle Mørk Pettersen 0, Gøran Sørheim 3, Henrik Westgaard 0, Kristian Hansen Skaug 0, Lars Olav Olausen 0.