SMÅ TING GJENSTÅR

Det er helheten i en eventuell overgang som gjenstår før islendingen setter penn til paipir.

– Jeg har en samboer som er fra Hamarøy, og hun må finne seg jobb her også. For vi har planer om å fortsette å bo sammen ennå en stund, gliser Stefansson.

Kontakt lenge.

Partene har snakket sammen lenge, faktisk gjennom hele sesongen.

– Jeg tok kontakt med Geir Daniel Larsen allerede før sesongen startet, og siden har BHK og jeg vært i jevnlig kontakt, sier den islandske storskytteren som nå er i ferd med å avslutte sin sjette sesong med Elverum.

Lysten på å starte et nytt kapittel i BHK er i aller høyeste grad til stede.

– Jeg har lyst til å flytte nordover. Bodø er en fin by, og har et veldig bra publikum. Jeg har jo scoret noen mål her tidligere, så får jeg bare håpe at publikum ikke bruker det mot meg dersom jeg skl spille her neste sesong, flirer han.

Potensial.

Stefansson har holdt et øye med BHK denne sesongen, og mener klubben har potensial.

– Resultatmessig har det jo svingt litt, men i Bodø ligger mulighetene virkelig klare for å bygge noe veldig bra. Klubben har et ungt lag, og jeg mener jeg vil kunne bidra med litt ekstra rutine. Jeg er 29 år gammel, og kan nok også være med å stabilisere litt aldersmessig også.

For BHK vil en signatur fra en av eliteseriens beste spillere de siste årene, ha mange effekter.

– Først og fremst er Ari en klassespiller, og en av de desidert beste i sin posisjon i norsk håndball. Samtidig vil det være en viktig signering med tanke på troverdigheten rundt den satsingen vi er i gang med, sier trener Jesper Svensson .

Utfordring

– I tillegg er Ari også på et sted i livet hvor han er ferdig med «tenåringslivet», og vil kunne bidra sterkt inn mot de yngre i klubben.

Svensson og BHK største utfordring er å dra i de rette trådene for å sikre Stefanssons samboer jobb som fysioterapeut i Bodø. I løpet av helga har hun hatt flere jobbsamtaler.

– Det er flere ting som må falle på plass parallellt, men vi har tro på at vi skal få det til, sier Svensson. Det har Stefansson selv også.

– Jeg håper at vi kan få en rimelig rask avklaring på dette. Jeg har fått et forslag vi skal diskutere, så får vi se om også samboeren min får seg en jobb, sier islendingen.