FØRR EI HELG!

Møbelringencup ble en folkefest, over 10.000 tilskuere på de 5 kampene vi hadde er bare helt fantastisk.

dette skrev NHF etter etter finalen mellom Norge og Danmark:

Norge til topps i Møbelringen Cup

Det ble norsk seier mot Danmark, 26-18, i finalen i Møbelringen Cup i Bodø. Og med det vant Norge turneringen foran danskene. Serbia ble nummer tre etter seier 30-28 over Island. Tonje Larsen ble kåret til Norges beste spiller og fikk ny Svane Sense madrass fra Møbelringen.

Resultatmessig gikk det litt i berg og dalbane med periodevis stor norsk ledelse som danskene hentet inn. Etter 11-4 til Norge, var differansen til pause redusert til 13-10.

I andre omgang satte Norge fart igjen og dro fra danskene i målprotokollen, før gjestene knappet inn på ledelsen. I sluttminuttene scoret Norge syv ganger, mens danskene bare satte inn en ball bak Kari Aalvik Grimsbø i det norske målet.

Over 3.200 tilskuere fylte hallen i Bodø Spektrum og lagde skikkelig liv på tribunene. Hvis taket i hallen kunne løftet seg, ville det ha skjedd søndag kveld, noe også det norske laget noterte seg.
– Vi er veldig glade for å vinne. Vi liker å vinne Møbelringen Cup, gliste landslagstrener Mia Hermansson Högdahl etter kampen. Det var en fantastisk stemning i hallen, og det gir oss ekstra energi.

Hun skrøt av målvaktsspillet og godt norsk forsvarsarbeid. Videre gledet hun seg over kantene som fosset fremover.
– De løper som guder, sa hun. I tillegg var vi mer skuddfarlige i dag enn de to første kampene.

Håndballjentene avslutter samlingen i Bodø mandag, så går turen hjemover før jentene samles igjen fredag 3. desember og landskamp mot Nederland i Ekeberghallen i Oslo dagen etter. Så er det klart for førjulstradisjonen – håndballjentene i mesterskap – klare for EM på hjemmebane.