SAMARBEID

Faksimile Avisa Nordland

 

Håndballen i Nordland tilhører nemlig hver sin del av Håndball-Norge. Mens BHK og lagene i nord fylket tilhører håndballregion Nord- Norge, så tilhører lagene i sørfylket region Midt-Norge. Altså Trøndelag. Av den grunn er det kanskje ikke så mange som er klar over det blomstrendeHåndballmiljøet i en by som Sandnessjøen. – Vi har nærmere 30 lag i aldersbestemt håndball. Vi er trolig den største klubb fra Trondheim i sør til Alta i nord, forteller trener Stig Lindgaard.

 

 Gleder seg. Han er selv arkitekten bak initiativet overfor BHK. Et initiativ som nå sørger for at Julian Tetlie (17) og Preben Kristiansen (18) fra Sandnessjøen skal spille resten av sesongen for BHKs G18-lag i landsserien. – Jeg gleder meg veldig. Vi har vært på besøk i BHK denne uka. Klubben har tatt imot oss på beste vis. Spillere, trenere og ledere har vært veldig positive, forteller Tetlie om vanligvis bekler venstrekanten på A-laget i moderklubben.

 

 Impulser. 18-årige Preben Kristiansen er playmaker og skal ta opp kampen mot ingen ringere enn Vetle Eck Aga. – Det blir en utfordring men jeg gleder meg. For oss handler dette om å få impulser. Vi skaffer oss referansepunkter vi per i dag ikke har ved å spille for BHK i landsserien, forteller Kristiansen.

– Holder dere mål sportslig?

– Hehe. Vi skal bite fra oss. Så får vi se hvor mye vi får bidratt, lover 18-åringen.

 

 Flaggskip. Trener Lindgaard er meget fornøyd med endelig å ha kommet i gang med et samarbeid med BHK.

– BHK er flaggskipet i nord. Avstandene er store, men dette kan begge klubbene få mye igjen for på sikt, slår han fast og fortsetter: – Jeg kommer selv til å følge nøye med på hva som skjer både i kamper og på trening. På den måten får også jeg faglig påfyll som jeg kan ta med meg tilbake til Sandnessjøen. Drømmen er helt klart at vi i Sandnessjøen en vakker dag får se en av våre karer debutere på øverste nivå for BHKs A-lag.

De to unggutta skal fortsatt spille seniorhåndball for Sandnessjøen i 3. divisjon avdeling Trøndelag. Per i dag ligger laget på 2. plass i serien. I tillegg skal de altså hjelpe BHK i landsserien for 18- åring.