VETLE ECK AGA

Vetle Eck Aga scoret 4 mål mot Ukraina og 6 mot Belgia, og nå er U-gutta klare for EM i Montenegro.

Det norske ungdomslandslaget for menn (LM92) fikk en pangstart på EM-kvalifiseringen da de beseiret Ukraina fredag.

De norske guttene tok føring fra start og ledet 4-1. Selv om de norske spillerne virket noe nervøse og litt preget over alvoret som følger med en viktig EM-kvalifiseringskamp, så styrte de kampen i første omgang. Norge skiftet på syv og åtte-måls ledelse hele omgangen og kunne gå til pause med 19-12.

I andre omgang kontrollerte Norge inn til en grei seier med sluttsifrene 33-25. Norsk toppscorer ble Fyllingen HB spiller Eivind Tangen med syv mål. Trener Vidar Gjesdal (t.v. på bildet) var fornøyd med seier i åpningskampen selv om spillet var noe varierende.

– Vi virket preget og måtte bruke litt tid på å finne ut av Ukraina sitt noe uortodokse spillestil. Vi gjør en god kamp bakover og slipper Ukraina til lite skudd, men vi er mer varierende i kontra og offensivt. Det var en “midt på treet kamp” fra vår side, men svært gledelig at vi får en god start på kvaliken, sa Gjesdal etter kampen.

Norge møter Belgia i morgen (lørdag). Belgia tapte med ni mål mot Island fredag og med norsk seier lørdag kan EM-billetten allerede være sikret før siste kamp mot Island.

– Vi tror og håper vi slår Belgia i morgen, slår Gjesdal fast.

EM-Kvalifisering for ungdomslandslag, menn. (LM92)

Norge – Ukraina 33-25  (19-12)
Hall de laCET
Tournai, Belgia.
Tilskuere: ca 100

Norske målscorere: Eivind Tangen Fyllingen HB 7; Erik Toft Elverum HB 5; Vetle Eck Aga Bodø HK 4; Henrik Jakobsen Fjellhammer IL 4; Simen Fredriksen Bækkelaget SPKL 3; Stian Brevik Bækkelaget SPKL 2; Tobias Glemming Fram IF 2; Sturle Erland Stavanger IF 2; Espen Røhmer Fjellhammer IL 1;  Håkon Følstad Sverresborg HB 1.

Storseier til U-gutta i EM-kvalifiseringen

Belgia ble rett og slett et nummer for små da de norske U-gutta (LM92) satte fart og brukte fysikken i EM-kvalfiseringen lørdag. Med sifrene 42-15 er EM-plassen nesten i boks, til glede for Arya Sadeghi Nejad Talooki (bildet) og resten av Norges tropp. Norge møter Island i avslutningskampen.

Belgia åpnet best, og ledet 3-1 etter 6 minutter, men etter det var det bare Norge i denne kampen. Fram til pause var sifrene 20-9 i norsk favør, og det stoppet altså ikke før på 42-15!

– Vi gjennomførte en strålende og fokusert kamp i 2 x 30 minutter, kunne en glad Vidar Gjesdal i trenerteamet rapportere etter kampslutt.

Vi fikk brukt vår overlegne fysiske styrke i forsvar og la der et godt grunnlag for gode kontringer som belgierne aldri klarte å svare på, fortsetter Gjesdal. – Vi er fornøyd med at vi har fått med hele troppen på de to første kampene, og vi har fordelt spilletid. Nå gleder vi oss til å møte Island og sikre seieren i gruppa.

I lørdagens kamp mot Belgia kom alle de norske utespillerne på scoringslista. Målvaktene Lars Erik Sørli (Bækkelaget) og Arya Sadeghi Nejad Talooki (Ski) fikk hver sin omgang – og særlig sistnevnte gjorde sine saker ekstra godt.

Norske målscorere i kampen:

Simen Fredriksen, Bækkelaget, 6 mål, Vetle Eck Aga, Bodø HK, 6 mål, Tobias Glemming, Fram Larvik, 6 mål, Stian Brevik, Bækkelaget, 5 mål, Harald Reinkind, Fyllingen, 4 mål, Eirik Nordeng, Skedsmo HK, 3 mål, Håkon Følstad, Sverresborg 3 mål, Sturle Erland, Stavanger IF 2 mål, Erik Toft, Elverum, 2 mål, Petter Øverby, Elverum, 2 mål, Eivind Tangen, Fyllingen, 2 mål, og Henrik Jakobsen, Fjellhammer 1 mål.

Utvisninger: Norge 2 x 2 minutter, Belgia 4 x 2 minutter.

Tilskuere: 500

Foran siste runde står dermed Norge og Island med 4 poeng hver, mens Belgia og Ukraina er uten poeng. De to beste i gruppa går til EM i Montenegro – og kampen mellom Norge og Island avgjør hvilket lag som vinner gruppa og blir best seedet til trekningen for mesterskapet.

Vi gratulerer U-gutta og ønsker dem lykke til i kampen mot Island!